19 / 04 / 2024

Konut kredisi çekecekler nelere dikkat etmeli?

Konut kredisi çekecekler nelere dikkat etmeli?

Konut kredisi çekecek kişilerin dikkat etmesi gereken unsurlar bulunuyor. Peki bunlar neler? Konut kredisi çekecekler nelere dikkat etmeli? İşte ayrıntılar...



Nakit ihtiyaçlarını gidermek, hayalindeki konutu veya arabayı almak isteyen birçok vatandaş yeterli birikimi olmaması sebebiyle bankalara başvuruyor. Gazete Vatan'da yer alan habere göre; kredi çekilirken bankaların ilk dikkat ettiği detay ise tüketicinin kullanacağı krediyi ödeme imkanın bulunup bulunmadığı. Kredi çekecek vatandaşlar ise “Kredi başvurum onaylanacak mı?” sorusun yanıtını bir an önce öğrenmek istiyor.

Konut kredisi çekecekler nelere dikkat etmeli?

YAŞ ŞARTI BULUNUYOR

Başvurulacak olan kredi türü ne olursa olsun, hepsi için geçerli olan kredi çekme koşulları mevcut. Kredi başvurusu yapılabilmesi için 18 yaşının doldurulması ve belgelenebilir bir gelirin bulunması gerekli. 

Konut kredisi çekecekler nelere dikkat etmeli?

ÖDEME TUTARINI BELİRLEYİN

Kredi çekmek istediğiniz kredi tutarı ile geliriniz arasında bir dengenin bulunması gerekli. Yani yaşamınızı devam ettirmek için aylık yaptığınız belli bir harcama tutarı bulunur. Gelirinizden bu harcamalar çıkarıldığında geriye kalan tutara göre aylık kredi taksit ödemeleri hesaplanmalı. Böylelikle siz de yanlış kararlar alıp ödeyemeyeceğiniz bir yük sahibi olmamış olursunuz.

Konut kredisi çekecekler nelere dikkat etmeli?

KREDİ NOTUNUZU ÖĞRENİN

Bankalarla olan ilişkinizde de ödemelerinizi süresinde gerçekleştirmeniz aranızdaki güveni oluşturur. Bu durum kredi notunuzu da olumlu yönde etkiler ve gelecekte kredi almanızı başvurunuzun olumlu sonuçlanmasını sağlar. Dolayısıyla yakın zamanda kredi başvurusu yapmak gibi bir niyetiniz bulunuyorsa ve kredi notunuzu bilmiyorsanız öncelikle Kredi Risk Raporu'nuzu alarak kredi notunuzun ne olduğunu öğrenmeniz gerekli. Kredi notu bugüne kadar bankalara olan borçlarınızın ödemelerini zamamında yapmanıza, gelirinde olan düzenli yükselişe göre değişiklik gösteriyor. Kredi notunuz düşük ise kredi kullanmak için biraz beklemeniz yararlı olur. Yaklaşık 3 aylık  sürelerde kredi notları değişebiliyor. 3 ay boyunca ödemelerinizi düzenli olarak gerçekleştirmeniz kredi çekmenizi kolay hale getirir. 
 
Dönem dönem ihtiyaçlar ve istekler de değişiklik gösterebilir. Bu nedenle sahip olmak istediklerinize bağlı olarak; değişiklik gösteren ihtiyaçlarınız için taşıt, konut gibi farklı kredi türleri mevcut.

Konut kredisi çekecekler nelere dikkat etmeli?

KONUT KREDİSİ İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR

Kredi  çekmek için gerekli olan temel koşullar konut kredisi için de geçerli sayılıyor. Bununla beraber, konut kredisine başvuru yapmadan önce hazırlanması gerekli olan çalışma durumunuza (özel sektör, emekliler, iş yeri sahipleri ve kamu çalışanları) göre değişiyor. Buna ek olarak da kredi taksitlerini daha rahat ödemeniz için belli miktarda peşinatına sahip olmanız gerekli.

Kovid-19 konut kredisi kullanımını nasıl etkiledi?


Geri Dön