24 / 04 / 2024

Konut kredisi çekecekler bunlara dikkat!

Konut kredisi çekecekler bunlara dikkat!

Konut kredisi kısa sürede birikim yapmadan konut sahibi olmak için en fazla tercih edilen yollardan oluyor. Konut kredisi sayesinde birçok vatandaş ev sahibi olma fırsatı buluyor. Peki konut kredisi nasıl çekilir? Kredi çekerken nelere dikkat edilmesi gerekir?



Konut kredisi kısa sürede birikim yapmadan konut sahibi olmak için en fazla tercih edilen yollardan oluyor. Konut kredisi sayesinde birçok vatandaş ev sahibi olma fırsatı buluyor.

Takvim'de yer alan habere göre; konut kredisini kullanmak için bankanın gerekli gördüğü bazı koşullar karşılanmalı. Öncelikle konut kredisi çekmek istenilen ev krediye uygun bir durumda olmalı. Aksi halde konut kredisi başvurusu onaylanamayacak. Çünkü bankalar verdikleri kredi karşılığında evi ipotek ederler. Bu koşulla müşteriye kredi sunarlar. 

Bankalar kredi miktarını konut fiyatının yüzde 80'i olarak belirler. Yani konut fiyatının tamamı için kredi çekilemiyor. Zaten konut kredisi verileceği zaman ekspertiz eşliğinde evin değeri de banka tarafından belirleniyor. Verilecek kredi miktarı da o zaman hesaplanıyor. 

Diğer bir en önemli koşul, kredi başvurusunda bulunan kişinin kredi notunun yüksek olması. Çünkü bankalar kredi başvurularında ilk önce kredi notunu değerlendirir. 

Eğer kredi notunuz düşük ise bankalardan kredi çekebilme imkanınız azalır. Bu sebeple bankalarla olan ilişkilerin iyi tutulması yani ödemelerin aksatılmaması gerekmekte. 

Konut kredisinde geri ödeme planı da çok önemlidir. Çünkü ev bankaya ipotekli olduğundan herhangi bir ödememe durumunda ev bankanın malı haline gelmekte. Bu yüzden ödeme planının iyi oluşturulması gerekir. 

Konut kredilerinde vade genelde 5-10 yıl arasında olur. Almayı düşündüğünüz evin tapusu, nüfus cüzdanı fotokopisi ve gelir belgesi gibi evraklar ile konut kredisi başvurusu yapabilirsiniz.

Konut kredisi faiz oranlarında sert artış!

Aralık'ta konut kredisi faizleri düşecek mi?


Geri Dön