26 / 04 / 2024

Konut kredisi çekerken bunlara dikkat!

Konut kredisi çekerken bunlara dikkat!

Ev alacak vatandaşların ilk tercih ettiği yöntemlerden biri konut kredisi kullanmak oluyor. Peki konut kredisi nasıl çekilir? Kredi çekerken nelere dikkat edilmeli? İşte ayrıntılar...



Hayatında ilk kez konut satın alacak vatandaşlari ilk önce kendine bir yol haritası çıkarmalı ve en avantajlı şekilde konut kredisinin nasıl alınacağını araştırmalı. Finansman zor gibi görünse de günümüzde oldukça fazla
seçenek bulunuyor. Maddi durumunuzu analiz ederek en uygun konut kredisini bulabilirsiniz.

Flaş Gazetesi'nde yer alan habere göre; bir ipotek seçerken, sabit mi yoksa değişken oran mı seçileceğine, ipoteğini ödeneceği yıl sayısına ve peşinatınızın büyüklüğüne karar verilmeli. Peşinatınız yoksa da peşinatsız faizsiz finansman avantajı ile konut kredisi alınabiliyor. 

Konut Kredisi Almadan Nelere Dikkat Edilmeli?

-Kredi seçeneklerini araştırın, 
-Uygun fiyatlı olanı bulun,
-Dikkatli harcayın,
-Geri ödeme süresine dikkat edin

Banka Kredisi İle Konut Nasıl Alabilirim?

Kredi çekerken konut kredisi faiz oranlarının ve maliyetlerinin karşılaştırmasını yapın. Her bankanın uygulamaları ve seçenekleri farklı olabiliyor, bazı katılım bankaları faizsiz kredi seçeneği de sunuyor.

Bankalar kredi çektiğinizde alacağınız konut bedelinin en fazla 80’ini ödüyor. Alacağınız konut 100 bin TL ise 80  bin TL'sini faizli şekilde ödeyecektir. Yani 20 peşinatın olması gerekir.

Bankalar uygun konut kredisi onayı için kat mülkiyeti ya da kat irtifaki tapusu istiyor. Kredi miktarınızı ise gelir durumuna göre belirler. Ekspertiz raporuda kredi miktarını etkiler. Ev sizin kazancınızdan daha pahalı ise kredi onaylanmayabilir. 

Bankalarda faiz fırtınası! 200 bin TL'lik konut kredisinin taksitleri ne oldu?

Konut kredisi çekerken nelere dikkat etmek gerekir?


Geri Dön