19 / 04 / 2024

Konut kredisi dosya masrafını geri alma şartları!

Konut kredisi dosya masrafını geri alma şartları!

Alınan Yargıtay Kararları gereğince konut kredilerinde tüketicilerden alınan masraflar arasında bulunan konut kredisi dosya masrafı iade edilebiliyor. İşte konut kredisi dosya masrafını geri alma şartları...



Konut kredisi dosya masrafını geri alma şartları!

Mesken sahibi olmak isteyen kimselerin ellerinde yeterli nakit parası olmaması durumunda, bankaların konut kredisine başvuruda bulunabiliyor. Kredinin onaylanması halinde kredi masrafları dahilinde tüketiciden dosya masrafları da talep ediliyor.


Ancak ne için istendiği tam olarak belirtilmeyen konut kredisi dosya masrafları Yargıtay Kararları gereğince iade ediliyor. Peki, Konut kredisi dosya masrafını geri alma şartları nelerdir?


Konut kredisi dosya masrafı iadesi için öncelikle bankadan dosya masrafı iadesi istemi içeren dilekçe gönderilmesi gerekiyor. 


Bankadan olumsuz yanıt gelmesi durumunda; konut kredisi dosya masrafı iadesi için başvurulacak mercii, dosya masrafı bedeline göre değişkenlik gösteriyor.


Eğer; Kredi kullandığınız kuruluştan aldığınız bilgi ve belgelere göre sizden kesilen miktar 1.161,67 TL’nin altında olduğu takdirde yaşadığınız yerin ilçe kaymakamlığında bulunan hakem heyetine dilekçe ile başvurmanız gerekiyor. Bu dilekçe ile yapılan masrafların karşı tarafa tahmilini isteyebiliyorsunuz.


Eğer banka tarafından sizden kesilen miktar 1.161,67 TL'nin üzerindeyse Tüketici Hakem Heyetine değil, doğrudan Tüketici Mahkemesine başvuruda bulunabiliyorsunuz. Mahkemeden yine bir dilekçe vasıtasıyla yapılan masrafların karşı tarafa tahmilini talep edebiliyorsunuz.


Konut kredisi dosya masrafı iadesi ile ilgili yargıtay kararı!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön