19 / 04 / 2024

Konut kredisi faiz oranları düşüyor mu?

Konut kredisi faiz oranları düşüyor mu?

Merkez Bankası geçtiğimiz haftalarda 10 puanlık bir faiz indirimi yaptı. Bu faiz indirimi sonrasında vatandaşlar konut kredisi faizlerini merak ediyor. Peki konut kredisi faiz oranları düşüyor mu?



Bankaların konut kredisi için uyguladığı kampanyalar vatandaşların ilgisini çekmeke devam ediyor. Takvim'de yer alan habere göre, anlaşmalı firmalar ile anlaşan bankalar 0,99 oranın da olan faiz oranlarını 0,79 ve 0,78 aralığına çekebiliyor. Bu bağlamda İş Bankası ile Vakıfbank'ın kampanyaları mevcut. İş Bankası anlaşmalı olarak faiz oranlarını 0,78'e kadar indirdi. En yüksek konut kredisi faiz oranı ise 1.69 ile Denizbank'ta. Peki konut kredisi faiz oranları düşüyor mu?


KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI DÜŞÜYOR!

Vatandaşların beklentisiyle orantılı olarak bankaların konut kredisi ürünlerinde uyguladıkları faiz oranları da düşüyor. Politika faizinde indirime gidilmesinden sonra bankalar arasında konut kredisi faiz oranı indirim kampanyaları yarışı yeniden başladı. Bankaların konut kredisi faiz oranlarında uyguladıkları indirim kampanyaları tüm hızıyla sürerken özellikle ülkemizde faaliyet gösteren yerli ve yabancı katılım bankaları konut finansmanı kâr payı oranları üzerinde ciddi indirimler yapmaya devam ediyor. 

VAKIFBANK'TAN YÜZDE 0,79 ORAN İLE SARIPANJUR FIRSATI
Anlaşmalı firmalardan satın alacağınız konutlar için; aylık yüzde 0,79 faiz oranı ve 180 aya varan vade seçenekleriyle konut kredisi kullanabilirsiniz. Kampanyaya dâhil olan firmaların da katkısıyla yüzde 0,79 faiz oranı ve 180 aya varan vadelerle, Kampanya, anlaşmalı firmalardan alınacak yeni konut alımları için geçerli.

KUVEYT TÜRK KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI
Kuveyt Türk konut finansmanı kar payı oranı yüzde 1.04 (Kredi ürünlerini alan kişilere yüzde 1.01 şeklinde uygulanıyor)

İŞ BANKASI KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI
İş Bankası konut kredisi faiz oranı yüzde 1.17 olarak belirlendi (İş Bankası Anlaşmalı Konut Projeleri için yüzde 0.78 olarak hesaplanıyor)

TEB KONUT KREDİSİ FAİZ ORANI
Konut kredilerinde 1,1 faiz oranı sunuluyor.

GARANTİ BBVA KONUT KREDİSİ
Konut kredilerinde 1,2 faiz oranı sunuluyor.

INGBANK
Konut kredilerinde 1,09 faiz oranı sunuluyor.

ALBARAKA
Albaraka Türk Konut Finansmanı olarak yüzde 1.19 kredi imkanı sunuluyor.

YAPI KREDİ
Konut kredilerinde 1,17 faiz oranı sunuluyor.

ŞEKERBANK
Konut kredilerinde 1,39 faiz oranı sunuluyor.

HALKBANK KONUT KREDSİ FAİZ ORANLARI
Konut kredilerinde 0,99 faiz oranı sunuluyor. Halkbank Anlaşmalı Konut Projeleri için de yüzde 0.79 olarak hesaplanıyor.

ZİRAAT BANKASI KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI
Konut kredilerinde 0,99 faiz oranı sunuluyor. Ziraat Bankası Anlaşmalı Konut Projeleri için yüzde 0.79 şeklinde hesaplanıyor.

AKBANK KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI
Konut kredilerinde 1,17 faiz oranı sunuluyor.
 

 

Konut kredisi faiz oranları yüzde 0.90'a düştü mü? 


Geri Dön