26 / 04 / 2024

Konut kredisi faiz oranlarında son durum Haziran 2020!

Konut kredisi faiz oranlarında son durum Haziran 2020!

Konut kredilerinde faiz oranlarında rekor indirim yapıldı. Peki konut alacakların merak ettiği düşük faiz oranlı ve 12 ay geri ödemesiz konut kredisi faiz oranları ne kadar oldu? İşte bankaların konut kredisi faiz oranları...



Geçtiğimiz günlerde Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank kamu bankalarından konut kredilerinde faiz indirimi müjdesi gelmişti. Bu haber Türkiye'de ev alma hayali ile bekleyen milyonlarca vatandaşı sevindirdi. Konut kredisi faiz oranları rekor indirime giderken, 12 ay geri ödemesiz olacağı da belirtilen kredi fırsatı sunuldu.

Sabah'ta yer alan habere göre; yaşanan gelişmelerden sonra Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranları merak edildi. Cumhuriyet tarihinde rekor olan bu kampanyaya kamu bankalarının yanı sıra Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım da katıldığını geçtiğimiz hafta açıkladı. Peki, normalleşme sürecinin kritik uygulamalarından biri olan 12 ay geri ödemesiz konut kredisi faiz oranları ne kadaroldu? Başvuru şartları ne? İşte detaylar...

SIFIR VE İKİNCİ EL KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI

Sıfır ve ikinci el konutlar için kredi faiz oranları düştü. 0.64 ve 0.74 oranı ile12 ay geri ödemesiz, 180 aya varan ödeme fırsatı vatandaşların yüzünü güldürdü. Başvurular ise kamu bankaları tarafından alınmaya başladı.

HALKBANK, VAKIFBANK, ZİRAAT BANKASI KONUT, TAŞIT, İHTİYAÇ KREDİSİ FAİZ ORANI

Kamu bankalarının yanı sıra katılım bankalarından müjdeli haber dün geldi. Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım kredi faiz oranlarını düşürdü.

İşte güncel kredi faiz oranları ve tüm detaylar;

HALKBANK FAİZ ORANLARI:

Sıfır konut kredisi faiz oranı: 0.64
İkinci el konut kredisi: 0.74

VAKIFBANK FAİZ ORANLARI:

Sıfır konut kredisi faiz oranı: 0.64
İkinci el konut kredisi: 0.74

AKBANK FAİZ ORANLARI

Konut kredisi: 0.92

iraat Katılım ve Vakıf Katılım'dan yapılan ortak açıklamaya göre, söz konusu finansman paketleri, normalleşme sürecine geçiş ve sosyal hayatın canlanması için vatandaşların finansman ihtiyaçlarının uygun şartlarda sağlanabilmesi amacıyla hazırlandı.

"Konut Finansmanı" paketi kapsamında, birinci el/sıfır veya ikinci el konut alımlarında düşük finansman oranı ve 12 aya kadar ödemesiz dönemi olan 15 yıla varan vadeyle finansman imkanı sunulacak.

Ev alacaklar dikkat! Konut kredisi faiz oranları değişti! 

0.64 faiz oranlı konut kredisi nasıl alınır?


Geri Dön