19 / 04 / 2024

Konut kredisi faizleri 1.50'ye geriledi!

Konut kredisi faizleri 1.50'ye geriledi!

Haziran ayında ilk kez Ziraat Bankası’nın devreye soktuğu enflasyona endeksli konut kredisi, enflasyondaki düşüşle birlikte 25 puana geriledi. Faiz oranı yüzde 1.50’ye kadar düştü.



Geçtiğimiz ay ilk kez uygulamaya alınan yeni kredi enstrümanı 'enflasyona endeksli konut kredisi' ile konut kredisi 1.75'ten 1.50'ye düşüş gösterdi. Sabah Gazetesi'nden Barış Ergin'in haberine göre; bu ay açıklanan verilerle yıllık enflasyon 18.71'den 15.72 seviyesine geriledi. Enflasyon endeksli olarak yaratılan yeni üründe faiz oranı direkt olarak 25 puan geriledi.

ORAN GİTTİKÇE DÜŞECEK

Ziraat Bankası öncülüğünde 17 Haziran'da uygulamaya alınan Enflasyona Endeksli Konut Kredisi faiz oranları banka tarafından yeni kullandırımlar için 1.50 oldu. Haziran'da kullandırılan konut kredileri için aylık yüzde 1.75 faiz oranı uygulanırken, açıklanan güncel enflasyon verisi doğrultusunda yeni kullandırılacak konut kredileri için aylık yüzde 1.50 oranından kullandırılacak.

Vatandaşlar enflasyondaki düşüşün devam etmesiyle yeni kredi kullandırımlarında daha düşük oranlarla kredi alabilecekler. Enflasyona endeksli konut kredisi kullanmış olan vatandaşlar ise faiz güncelleme dönemlerinde (6 veya 12 aylık periyotlarda) avantajlı oranlardan yararlanıp mevcut faiz oranlarını düşürebilecek. Haziran ayında aylık 1.75 faiz oranından konut kredisi kullanan ve faiz oranı güncellemesiyle vatandaşlar aralık ayında avantajlı oranlardan yararlanabilecek.

1.65'TEN 1.50'YE

120 ay vadeli 150.000 TL kredi kullanmak isteyen bir vatandaş hali hazırda sabit faizli olarak aylık 1.65 oranından kredi alabiliyorken, enflasyona endeksli konut kredisi kullanmasıyla mevcut enflasyon verilerine göre aylık yüzde 1.50 oranında kredi kullanacak.

88 BİN TL AVANTAJ

Bugün kullanılan 150.000 TL tutarlı 120 ay vadeli konut kredisi için toplam geri ödeme tutarı 345.476 TL olurken, yine bugün kullanılan enflasyona endeksli konut kredisi için enflasyonun altı ay sonra yüzde 9'a düşmesi projeksiyonu altında toplam geri ödeme tutarı 256.705 TL'ye denk geliyor.

KREDİ ALANLARIN YÜZDE 40'I TERCİH EDİYOR

Ziraat Bankası tarafından devreye alınan günden bu yana yoğun ilgi gören enflasyona endeksli konut kredisi ürününü iki buçuk hafta gibi bir kısa sürede konut kredisi kullanmak isteyen vatandaşların yüzde 40'ını tercih edecek. Bu yeni ürünün bir benzeri mevduatta da uygulanmaya başlanmış ve parasını bankaya yatıran vatandaş enflasyon değişimine bağlı olarak artan bir faiz oranıyla getiri sağlayacak.

2 bin TL taksitlerle ne kadar konut kredisi alınabilir?

2019 Temmuz'da en uygun konut kredisi ne kadar?

Konut kredisi faiz indirimleri hızlanabilir!
 


Geri Dön