19 / 03 / 2024

Konut kredisi faizleri Haziran 2021'de ne oldu?

Konut kredisi faizleri Haziran 2021'de ne oldu?

Ev alacak vatandaşlar konut kredisi faiz oranlarını merak ediyor. Bankaların konut kredisi faizlerini araştıran vatandaşlar, sıfır oranlı kredi olup olmadığını da araştırıyor.



Konut kredisi faizleri ev sahibi olmak için kredi çekecek vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; aynı zamanda kredi çekecek vatandaşlar sıfır faiz oranlı konut kredisi sunan bankaları da araştırıyor.

Bankalar emekli vatandaşlara düşük faiz oranlı konut kredisi imkanı sunuyor. 

Konut kredisi faizleri Haziran 2021 de ne oldu?

SIFIR FAİZLİ KONUT KREDİSİ VAR MI?

SSK emeklileri için konut kredilerinde birçok imkan sunulurken, Ziraat, Halkbank ve Vakıfbank gibi devlet bankaları tarafından sıfır oranlı ya da faizsiz konut kredisi imkanı sunulmuyor. 

Emekliler, Ziraat Katılım, Vakıfbank ve Halkbank gibi bankalar tarafından istenilen koşullara sahip olduğu durumda konut kredisi alabiliyor. Bankalar tarafından aranılan koşullar ise şu şekilde:

- Yaşınızın banka tarafından belirlenen sınırları geçmemesi (75) gerekiyor.

- Kredinin aylık taksitlerinin maaşınızın yüzde 70'inden fazla olmaması şart koşuluyor. 

- Maaş durumuna göre başka bankadan kredi çekilmiş olmaması gerekiyor.

Bu koşullara sahip olan emekliler, emekli kredisine başvurabiliyor. Ancak faizsiz konut kredisi bulunmamaktadır.

Konut kredisi faizleri Haziran 2021 de ne oldu?

KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI

Halkbank hesaplı evim kredisiyle konut sahibi olmak isteyen kişilere yüzde 1.38 faiz oranı uygulanıyor. Ödemeler 120 aya varan vadelerle yapılıyor. 

Ziraat Bankası, Konut Ürün Paketi'yle yüzde 1.37 oranında faizle 120 aya varan ödeme fırsatı sağlıyor. Mart'ta rakam yüzde 1.39 olmuştu. Haizran 2021'de konut kredi faizi yüzde 1.37 şeklinde güncellendi.

Vakıfbank tarafından sunulan konut kredisi değerlendirildiğinde, Sarı Panjur Konut Kredisi'yle yüzde 1.34 oranında faiz, 120 ay ödeme fırsatıyla kredi çekilebiliyor. 

Konut kredisi faizleri Haziran 2021 de ne oldu?

QNB Finansbank tarafından konut satış fiyatının yüzde 80'i oranında kredi veriliyor. QNB Finansbank 180 aya varan vadelerle kredi imkanı sunuyor. Kullanacağınız kredi vade süresine bağlı şekilde 120 ay – 180 ay vadelerde kredi kullanacak olanlara yüzde 1.18 oranında faiz imkanı sunuluyor. 24 ay vadeli kredilerde yüzde 0.99 kredi kullanıldığında yüzde 0.99 faiz, 60 ay vadeli kredi kullanıldığında ise yüzde 1.00 faiz sunuluyor. 

Denizbank; 120 aya kadar vadelerde yüzde 1.09'dan başlayan faiz oranlarıyla kredi sunuyor. Denizbank, konut kredisi alacak vatandaşlara tutarın yüzde 75'i oranında kredi veriyor. Diğer taraftan ekspertiz ücretiyle masraflar da kredi tutarı kapsamına alınıyor. 

Konut kredisi faizleri Haziran 2021 de ne oldu?

Garanti Bankası; konut kredisi kullanmak isteyen vatandaşlara 240 aya varan vade imkanlarıyla ödeme fırsatı sağlıyor. Vade sürelerine bağlı şekilde faizler değişiklik gösteriyor. Bu süreçte 120 aya varan vadelerde yüzde 0.94 faiz uygulanır, 120 ayı geçen vadelerde ise faiz oranı yüzde 1.20 olarak belirlendi.

Ev alacaklar dikkat! Bu haberimiz size!

37.000 TL'ye ev sahibi olabilirsiniz! Şaka değil gerçek!


Geri Dön