25 / 04 / 2024

Konut kredisi faizleri yıllık yüzde 11,66’ya yükseldi!

Konut kredisi faizleri yıllık yüzde 11,66’ya yükseldi!

BDDK'nın temmuz ayına ilişkin bankacılık sektörü verilerine göre; konut kredisi faizleri yıllık yüzde 11,66’ya yükseldi.



Tüketiciler yılın ilk 7 ayında her türlü finans ihtiyacı için kamu bankalarına başvurdu. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) verileri değerlendirildiğinde kamu mevduat bankalarının kullandırdığı konut kredisi geçtiğimiz yıla göre yüzde 45,24, ihtiyaç kredisi yüzde 59,67 taşıt kredisi ise yüzde 91,66 arttı.

Dünya'dan Şebnem Turhan'ın haberine göre; Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), temmuz ayına ilişkin bankacılık sektörü verilerini yayımladı. Temmuzda haziran ayında başlayan kamu bankalarının tüketici kredilerine yönelik kampanyalarının etkisi büyük oldu. Kamu mevduat bankaları konut, taşıt ve ihtiyaç kredileri için düşük faiz oranlı kredi kampanyalarını haziran ayı itibariyle devreye almışlardı. Ağustos ayı itibariyle ise Merkez Bankası’nın sıkılaştırma adımlarıyla kredi faizleri yeniden yükselişe geçti.

Yabancı mevduat bankalarında kayıp

BDDK tarafından açıklanan verilere göre kamu mevduat bankalarının geçtiğimiz yılın sonunda 1 milyar 162 milyon lira olan taşıt kredileri temmuz itibariyle 2 milyar 227 milyon liraya ulaştı. Bu yılsonuna göre yüzde 91,66’lık güçlü bir artış kaydetti. Konut kredisinde kamu mevduat bankaları tartışmasız bir liderliğe sahip. Kamu mevduat bankalarının konut kredileri yılsonuna göre yüzde 45,24'e arttı ve temmuz itibariyle 163 milyar 524 milyon liraya ulaştı. Konut kredisi faizleri de ağustos ayı itibariyle artış gösterdi. 21 Ağustos itibariyle konut kredisi faizleri yıllık yüzde 11,66’ya çıktı. 14 Ağustos haftasında ise yüzde 9,99 seviyesinde seyretti. Ağustos verilerinde konut kredisi kullanımı için bir ivme yaşanması planlanıyor. Yerli özel mevduat bankaların konut kredisinde yılsonuna göre büyüme ise yüzde 4,19 seviyesinde. Yabancı mevduat bankalarının konut kredilerinin yılsonuna göre büyümesi yüzde 1,63’te stabil seyretti. 

Konut kredisi faiz oranları Eylül'ün ilk haftasında ne oldu?

Aşama aşama konut kredisiyle ev almak!


Geri Dön