18 / 04 / 2024

Konut kredisi faizleri yüzde 0.63’e düşecek mi?

Konut kredisi faizleri yüzde 0.63’e düşecek mi?

Kredi faizlerinde indirim devam ediyor. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ‘Kahramanmaraş İş Dünyası Buluşması’nda kredi faiz oranlarına ilişkin, kamu bankaları ile görüştüklerini ve faizleri daha da düşüreceklerini dile getirmişti. Peki  Konut kredisi faizleri yüzde 0.63’e düşecek mi?



Kredi faizlerinde yaşanan indirimler tüm hızıyla devam ederken bir faiz indirim müjdesi daha geldi.

Kredi Pazarı'nda yer alan habere göre; Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Cuma günü "Kahramanmaraş İş Dünyası Buluşması"nda kredi faiz oranlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Daha öncede konut kredisi faizlerinin önce yüzde 0.99’a sonra da yüzde 0.79’a düşeceğini müjdeleyen Albayrak kamu bankaları ile görüştüklerini ve faizleri daha da düşüreceklerini aktardı.

Bakan Albayrak, "Merkez Bankasının politika faizini yüzde 11,25'e indirmesine paralel olarak kredi faizleri de hızla gerilemeye devam ediyor. Böylece, bir önceki yılın ocak ayına göre ticari kredi faizleri ortalama 14 puan, konut kredisi faizleri ortalama 14 puan, ihtiyaç kredisi faizleri 16 puan, taşıt kredisi faizleri ise 15 puanın üzerinde geriledi. Bildiğiniz gibi kamu bankalarımız faiz konusunda, piyasaların canlanması konusunda öncü bir rol üstleniyor ve elini taşın altına koyuyor. 9 ile 11 bandındaki faizlerle ilgili kamu bankalarımızla görüştük ve bunu yüzde 8 ile yüzde10 aralığına getirmek için mutabık kaldık." dedi.

Konut kredisi faizlerinde güncel olarak en düşük oran aylık yüzde0.79 yıllık maliyette ise yüzde10 ile uygulanıyor. Söz konusu faizin yıllık yüzde8’e indirilmesi halinde konut için en uygun faiz oranı da yüzde 0.63’e gerileyecek.

İndirim sonrası düşmesi beklenen yüzde 0.63 faiz oranı ile 200.000 TL tutarda konut kredisi hesaplama yapıldığında kredinin 10 yıl vade için  toplam geri ödemesi 285.000 TL oluyor. Kredinin aylık taksitleri ise yaklaşık 2.400 TL’ ye denk geliyor.

10 Şubat ile başlayan haftada en uygun faiz oranlı konut kredileri şu şekilde;

Kamu Bankaları

Kamu bankaları güncel olarak ilk kez satışa sunulan konutlar için ortak kredi kampanyası sunuyor. Ziraat Bankası, HalkBank, VakıfBank ve Ziraat Katılım Bankası sıfır konut için aylık yüzde0.79 faiz oranı ile 15 yıl vadeye kadar kredi kullandırıyor.

Kamu bankalarının ikinci el konutta sunduğu kredi faiz oranları özel bankaların gerisinde kalıyor. Ziraat Bankası ve HalkBank yüzde0.99, VakıfBank ise yüzde0.93 faizle ikinci el konuta kredi sağlıyor.

Kuveyt Türk Bankası

Kuveyt Türk Katılım Bankası konut finansmanı için tabela kar payı oranlarını yüzde0.94 olarak uyguluyor. Banka ayrıca kampanyalı konut finansmanı dahilinde tüm konut taleplerini yüzde0.89 oranla karşılıyor.

İNG

İNG tabela faiz oranlarını yüzde0.96 kampanyalı konut kredisi faiz oranlarını ise yüzde0.94 olarak sunuyor.

İş Bankası

İş Bankası yüzde1.75 tabela faiz oranı sunsada kampanyalı ürünleri için yüzde0.95 faizle konut kredisi sağlıyor.

Akbank

Akbank’ta geçtiğimiz haftanın son günü uyguladığı indirim sonrasında 10 yıla kadar tüm vadelerde yüzde0.95 faiz oranı sunuyor.

Yapı Kredi Bankası

Yapı Kredi Bankası dün uyguladığı indirim sonrasında 3 yıl vadeye dek yüzde0.95, 5 yıl vadeye kadar yüzde0.97 ve 10 yıl vadeye kadar yüzde0.99 faizle kredi kullandırmaya başladı.

Konut kredisi faizleri yüzde 0.79’un altına inecek!

Berat Albayrak'tan konut alacaklara faiz indirimi müjdesi!

Hangi bankalar konut kredisi faizlerini düşürdü?

 


Geri Dön