20 / 04 / 2024

Berat Albayrak'tan konut alacaklara faiz indirimi müjdesi!

Berat Albayrak'tan konut alacaklara faiz indirimi müjdesi!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak 'Türkiye İçin Değişim Başlıyor' programı kapsamında Kahramanmaraş'da ekonomideki değişimler ve bankaların konut kredisi faiz oranları ile ilgili açıklamalarda bulundu...



Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 'Türkiye İçin Değişim Başlıyor' programı kapsamında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde düzenlenen 'Kahramanmaraş İş Dünyası Buluşması'na katıldı. Albayrak; "Konut kredisi faizleri ortalama 14 puan düştü" dedi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Berat Albayrak katıldığı 'Türkiye İçin Değişim Başlıyor' programında sektöre dair önemli açıklamalarda bulundu.

Albayrak, geçen yılı enflasyonda, kurda, faizlerde ve büyümede tüm olumsuz beklentilerin üzerinde bir performansla kapattıklarını dile getirerek şöyle devam etti:

Berat Albayrak, "Merkez Bankasının politika faizini 11,25'e indirmesine paralel olarak kredi faizleri de hızla gerilemeye devam ediyor. Böylece, bir önceki yılın ocak ayına göre ticari kredi faizleri ortalama 14 puan, konut kredisi faizleri ortalama 14 puan, ihtiyaç kredisi faizleri 16 puan, taşıt kredisi faizleri ise 15 puanın üzerinde geriledi. Bildiğiniz gibi kamu bankalarımız faizkonusunda, piyasaların canlanması konusunda öncü bir rol üstleniyor ve elini taşın altına koyuyor" dedi.

Konut kredisi faiz oranlarında son durum ne oldu?

Hangi bankalar konut kredisi faizlerini düşürdü?


Geri Dön