24 / 04 / 2024

Bankalardan konut kredisi faiz indirimi müjdesi!

Bankalardan konut kredisi faiz indirimi müjdesi!

Konut kredisi faiz oranları yoğun ilgi görüyor. Peki kredi faiz oranları ne kadar? İşte kredi faiz oranları hesaplama ekranı ve detaylar...



Konut sektöründe müjdeler peş peşe geldi. Ev almak isteyen vatandaşlar kredi faiz oranlarını araştırmaya başladı. Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre; özellikle ev almak isteyen vatandaşlar faiz oranlarını merak ediyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Bu haftadan itibaren kredi faizlerinde indirim göreceğiz." diye konuşmuştu. Açıklamalar sonrasında Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank faiz indirimi yaptıklarını açıklamışlardı. Son indirim müjdesi Türk Ekonomi Bankası (TEB)’ ndan geldi.

TEB KREDİ FAİZ ORANLARI

Türk Ekonomi Bankası (TEB), konut kredi faiz oranını 120 aya kadar olan tüm vadelerde yüzde 1,20'ye düşürdü.

TEB'den yapılan açıklamaya göre, banka konut sahibi olmak veya konuta yatırım yapmak isteyenler için yüzde 1,20 faiz oranında konut kredisi sunuyor.

TEB'in yeni konut kredisi kampanyasından yararlanmak için, dosya masrafı ve kredi tutarı üst limiti olmadan, 120 aya kadar olan tüm vadelerde yüzde 1,20 faiz oranlı konut kredisi kullanabiliyor.

Açıklamada ifadeleri kullanılan TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, ev sahibi olmak ya da konuta yatırım yapmak isteyenler için kredi faiz oranını yüzde 1,20'ye düşürdü.

Bankalardan konut kredisi faiz indirimi müjdesi!

Konut kredilerinde uygun fiyatlama ile kredi veren bankası olduklarını sözlerine ekleyen Mendi, şu açıklamalarda bulundu:

"Bu kapsamda tüm müşterilerimiz dosya masrafı ödemeden, 120 aya kadar olan tüm vadelerde kampanyamızdan yararlanabiliyor. Üstelik geçerli faiz oranımızda kredi tutarı üst limiti de bulunmuyor. Aynı zamanda tüm müşterilere ödeme güçlerine göre farklı ödeme planları oluşturabiliyoruz. Burada TEB olarak bizim için önemli olan, müşterilerimizin bütçesine ve ihtiyacına göre kendisini zora sokmayacak en uygun çözümü üretmek."

ZİRAAT BANKASI KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI

 Ziraat Bankası konut kredisinde faizi yüzde 1'in altına düşürdü. Ziraat Bankası, 500 bin liraya kadar 180 ay vadeli konut kredi faizi yüzde 0.99 oldu.

ZİRAAT BANKASI KONUT KREDİSİ HESAPLAMA 

Ziraat Bankası tarafından yapılan açıklama kapsamında, kredi faiz oranları 01 Ağustos 2019 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere düşürdü.

Açıklama kapsamında, konut kredisi faiz oranları, 500 bin TL'ye kadar 180 ay aylık azami vadeyle aylık 0,99, 500 bin 1 - 1 milyon TL arası aylık 1,19, 1 milyon üzeri ise aylık 1,39 oldu. Tüketici kredisi faiz oranları ise, bankadan maaş alan müşteriler için azami 60 ay vadeyle aylık 1,49, diğer müşteriler için ise aylık 1,59 oldu.

HALKBANK KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI  

Halkbank 180 ay vadeli konut kredisi için faizi yüzde 0,99'a çekti.

VAKIFBANK KREDİ FAİZ ORANLARI

VakıfBank, bireysel ihtiyaç kredisi faizlerini düşürerek, 1.49 faiz oranını maaş müşterileri için yüzde 1,45'e, diğer müşterileri için yüzde 1,55 oldu.

VakıfBank tarafından yapılan açıklama kapsamında banka Türkiye'nin yanındaki güç oluyor. Geçtiğimiz günlerde hem konut hem de ihtiyaç kredilerini düşüren VakıfBank, ihtiyaç kredilerinde bir kez daha düşürdü.

VAKIFBANK HESAPLAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

Maaş müşterileri için ihtiyaç kredisi faizi 60 ay vadeye kadar yüzde 1,49'dan yüzde 1,45'e azaltan VakıfBank, diğer müşteriler için ise 60 ay vadeli kredi faiz oranını yüzde 1,59’dan yüzde 1,55’e düşürdü.

Açıklama kapsamında ifadeleri kullanılan VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, Merkez Bankasının politika faiz oranlarında 425 baz puan düşürmesiyle borçlanma maliyetlerinde oluşan düşüşü müşterilere yansıttıklarını belirtti.

Bankalardan konut kredisi faiz indirimi müjdesi! 

Bu kapsamda ekonomik verilerde yaşanan iyileşmeler değerlendirildiğinde bu kampanyayı hazırladıklarını söyleyen Üstünsalih, "Kısa bir süre önce konut kredisi ve bireysel ihtiyaç kredisi faiz oranlarında da önemli bir indirime gitmiştik. Bu olumlu havanın milli ekonomimize de hızlı ve etkin katkılarda bulunacağına inanıyorum. VakıfBank olarak Türkiye bilançosuna azami katkıda bulunmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Açıklama kapsamında yarından itibaren geçerli olacak kampanyada kredi tahsis ücreti yüzde 0,5 olurken, bu ücret üzerinden yüzde 5 de Banka Sigorta ve Muamele Vergisi (BSMV) alınacak.

Konut kredisi faiz oranları için kritik gün! 

En uygun konut kredisi faizlerinde son durum Eylül 2019!


Geri Dön