19 / 04 / 2024

Konut kredisi faizleri yükselir mi?

Konut kredisi faizleri yükselir mi?

Konut kredisi faiz oranlarında yaşanan yükseliş hareketi devam edecek mi? Konut kredisi faizleri yükselir mi?



Seçimlerin sona ermesinin ardından bankaların konut kredisi faiz oranlarını etkileyecek konular belli olmaya başladı. Uzmanlara göre döviz kurunda yaşanacak gelişmeler konut kredisi faizlerinin durumunu belirleyecek. Peki döviz kuru yükselir mi?

Bugün Reuters’in yer verdiği habere göre Ankara'nın Rus yapımı S-400 hava savunma sistemlerini satın almasına karşı çıkan ABD, F-35 savaş uçağında kullanılan ekipmanların Türkiye'ye tedariğini durdurarak şu ana kadarki ilk somut adımını attı.

Konu hakkında bilgi sahibi ancak adının açıklanmasını istemeyen iki kaynak, ABD'li yetkililerin Türk mevkidaşlarına F-35 uçaklarının kullanılması için gereken ekipmanı artık teslim alamayacakları bilgisini verdiğini belirtti.

Kredi Pazarı'nda yer alan habere göre; Pentagon da ekipmanın teslimatının durdurulduğu bilgisini doğruladı. Pentagon sözcüsü Hava Yarbay Mike Andrews yazılı açıklamasında, "Türkiye S-400'ü teslim almaktan vazgeçene kadar F-35'lerin operasyonel kapasiteye ulaşmasını sağlayacak teslimat ve faaliyetler askıya alındı" ifadelerini kullandı.

Bu arada ABD'nin kararının, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun NATO zirvesi için bu hafta Washington'a yapacağı ziyarette ele alınması bekleniyor.

Dolar kurunun durumunu ve buna bağlı olarak konut kredisi faizlerinin durumunu ABD ile ilişkilere bağlı olarak dolar kurundaki hareket belirleyecek.

5 yıl vadeli konut kredisi faiz oranları ne kadar?

Seçim sonrası konut kredisi faiz oranları ne durumda?

En düşük konut kredisi faiz oranları 2019!


Geri Dön