27 / 04 / 2024

Konut kredisi faizleri yükselecek mi?

Konut kredisi faizleri yükselecek mi?

Konut kredisi faiz oranlarındaki indirim fiyatlarda artış yaşanmasına sebep oldu. Peki konut fiyatlarındaki artış devam edecek mi? Fiyatlar ne olacak? Kredi faizleri yükselecek mi?



Kamu bankaları, konut faizlerinde öyle bir indirime gitti ki Haziran'da konut satışlarında bir önceki yıl Haziran'a göre yüzde 209 artış yaşandı. Tabii, bunun bir maliyeti var. Kocaeli Denge'den Murat Hamzaoğlu'nun haberine göre; kamu bankaları maliyetinin altında konut kredisi veriyor. 

Kamu bankalarının kredi faiz oranlarındaki kampanyalarından sonra konut fiyatları arttı. Peki bu artış devam edecek mi? İşte gayrimenkul danışmanı Murat Hamzaoğlu'nun açıklamaları...

FAİZLER NE OLUR?  

"Dedim ya, kamu bankaları ne kadar daha zararına konut kredisi kullandırabilir bilemeyiz. Her geçen gün kamu bankaları hanelerine eksi yazıyor. Bana göre bu oranlar, yaz sonu, ağustos, bilemediniz eylül ayına kadar devam eder. Peki, faizler normale döndüğünde konut faizler ne olur derseniz, bana göre 0,80 – 0,90 bandında olacaktır. Tabi, Türkiye’nin ekonomik konjonktürünü de göz ardı etmeden, çok büyük değişiklik olmazsa! Aslında bu konut faiz oranları da büyük bir avantaj olacaktır. Unutmayalım ki, geçen yıl bu oranlar 1,30 – 1,70 civarındaydı."

OTOMOTİV YÜZDE 100 ARTMADI MI? 

"300 Bin TL’lik bir evi adam 350 Bin TL’ye çıkardığında neden fırsatçı oluyor? Adam 2 yıldır 300 BİN TL’ye evi satamamış, neden yükseltmesin! Bana göre çok daha fazla konut fiyatları artacak. Maliyetleri hala konut satış fiyatlarına yansıtmadılar."

EV ALACAKSANIZ, GEÇ KALMAYIN 

"Konut satışları arttı. Bunun en büyük sebebi, konut faiz oranlarının tarihi düşüşü 0,64 oran. Tabi, faizler düşünce, uzun süreden beri konut almayı erteleyenler, bu fırsatı değerlendirdiler, evlerini aldılar ama kararsız kalanlar, karar verene kadar ya satın alacak ev kalmadı, ya da satın almak istediklerin evlerin fiyatları arttı. Ben yine de geç kalınmış olduğunu düşünmüyorum. Faizlerin de artacağını düşünecek olursanız, geç kalmayın, bu faiz oranlarla ev alın derim."

Konut satışlarındaki rekor artış fiyatları etkiler mi?

Konut alacaklar dikkat! Fiyatlar artacak mı düşecek mi?

İnşaat sektörünü sıfır konut satışı canlandıracak!


Geri Dön