19 / 04 / 2024

Konut kredisi faizlerinde düşüş var mı?

Konut kredisi faizlerinde düşüş var mı?

Konut kredisi fazileri 2018 Şubat'ta güncellendi. Yüksek faizlerden herkes şikayet ediyor ancak faizler yüzde 1'in altına bir türlü düşmüyor. Peki Şubat ayında konut kredisi faizlerinde düşüş var mı?



Son zamanlarda gündemin neredeyse ana maddesi olan "konut kredisi faiz oranları" Şubat ayında güncellendi. Yüksek faiz oranlarından herkes şikayetçi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuyla ilgili sürekli çağrı yapıyor, ancak faizler yüzde 1'in altına inmiyor.

Geçtiğimiz günlerde Anadolu Ajansı tarafından servis edilen habere göre, konut kredisi faizleri son 20 ayın zirvesine çıktı. Konut almak isteyenler de, satmak isteyenler de yüksek faizler nedeniyle mağdur oluyor. 

Gayrimenkul sektörü temsilcileri faizlerin düşmesi gerektiğini ifade ediyor. Hatta faizlerin düşmemesi durumunda bu yıl konut satış rekorunun kırılamayacağını da belirtiyor. Konut alıcısını hem yüksek konut fiyatları, hem de faizler vuruyor. Yıllarca kirada oturmak isteyen vatandaş çareyi yine konut kredisinde arıyor. 

En düşük faiz hangi bankada?

5 yıllık konut kredisi faizlerinde en düşük oran yüzde 1,10 ile Albaraka Türk ile Türkiye Finans'ta. En yüksek faiz ise yüzde 1,50 ile HSBC'de. 

10 yıllık konut kredisi faizlerinde ise en düşük oran yüzde 1,13 ile Ziraat Bankası, yüzde 1,15 ile Albaraka Türk, yüzde 1,17 ile Yapı Kredi'de. En yüksek faiz ise yine yüzde 1,50 ile HSBC'de. 


Konut kredisi faizlerinde düşüş var mı?


*Bu bilgiler Kredi Pazarı'ndan alınmıştır.

 

Esra Nur AÇKI/Emlakkulisi.com


Geri Dön