19 / 04 / 2024

Konut kredisi faizlerindeki indirimler yeniden hızlandı!

Konut kredisi faizlerindeki indirimler yeniden hızlandı!

Merkez Bankası’nın Ekim ayı politika faizinde 250 baz puan indirim yapması ile bankaların konut kredisi faiz indirimleri yeniden hızlandı. Ekim sonunda konut kredisi faizlerinde son durum ne oldu?



Barış Pınarı Operasyonun başlaması ile artan dolar kuru ve ABD’nin yaptırımları ile Türk Lirasında kısmi değer kaybı yaşanmıştı. Söz konusu dönemde kurdaki yükseliş ve riskler karşısında bankaların konut kredisi faiz oranlarındaki yaklaşık 4 aydır devam eden seri düşüş hareketi yavaşladı. Hatta bazı bankalarda kredi faiz oranları yükseliş yönünde hareket izledi. 

Merkez Bankası’nın geçtiğimiz hafta Ekim ayı politika faiz oranlarında beklentinin üstünde şekilde 250 baz puanlık indirim yaparak faiz oranlarını yüzde 14’e çekmesi sonrasında bankaların kredi faiz indirimleri yeniden hızlandı. Haftanın son işlem gününde dört banka konut kredisi faiz indirimi gerçekleştirdi. İndirimlerin bu hafta daha da hızlanması bekleniyor. 

Bankaların tabela konut kredisi faiz oranları ortalaması yüzde 1.46’ya gerilerken en düşük konut kredisi faiz oranı kamu bankalarının kampanyalı faiz oranı olan yüzde 0.99 seviyesinde kalmaya devam ediyor. Özel bankalardaki en düşük konut kredisi faiz oranı ise yüzde 1.07’ye kadar geriledi. 

28 Ekim itibariyle en uygun konut kredisi faiz oranı üzerinden 100.000 TL tutarda konut kredisi hesaplama yapıldığında kredinin 5 yıl vade için masraflar hariç toplam geri ödemesi 133.100 TL’ ye karşılık geliyor. Aylık taksit tutarları ise yaklaşık 2.200 TL oluyor. 

Kredi Pazarı’nın araştırmalarına göre, Ekim ayının son haftasında tüm bankaların güncel konut kredisi faiz oranları şu şekilde;

Ziraat Bankası Konut Kredisi 

Ziraat Bankası konut ürün paketi dahilinde 15 yıl vadeye kadar 500.000 TL dek krediler  için yüzde 0.99 faiz oranı sunuyor. 

HalkBank Konut Kredisi 

HalkBank kampanyalı hesaplı evim konut kredisi dahilinde 500.000 TL ve 15 yıla kadar vade için yüzde 0.99, canım evim konut kredisi ürünü kapsamında ise 15 yıl vadeye için yüzde 1.21 faiz oranı kullandırıyor.

VakıfBank Konut Kredisi 

VakıfBank kampanyalı sarı panjur konut kredisi için 500.000 TL limit ve 15 yıl vadeye dek yüzde 0.99 faiz oranı sunarken standart konut kredisi kapsamında yüzde 1.39 faiz oranı ile kredi sağlıyor.

Kuveyt Türk Bankası Konut Finansmanı 

Kuveyt Türk Bankası kar payı oranlarında uyguladığı indiriminin ardından 10 yıl vadeye kadar tüm vadeler için kar payı oranlarını yüzde 1.07’e indirdi.

İNG Konut Kredisi 

İNG faiz indirimi sonrasından kampanyalı sigortalı kredi ürünü için 10 yıl vadeye kadar  yüzde 1.09 faiz oranı ile kredi kullandırıyor.  

TEB Konut Kredisi 

TEB kampanyalı konut kredisi ürünleri için faiz oranlarını tüm vadelerde 10 yıla kadar yüzde 1.1’e düşürdü. Banka tabela konut kredisi faizleri ise halen yüzde 2.58 seviyelerinde. 

Türkiye Finans Konut Finansmanı 

Türkiye Finans Katılım Bankası 10 yıl vadeye dek yüzde 1.12 kar payı oranı ile konut finansmanı kullandırıyor. 

Yapı Kredi Bankası Konut Kredisi 

Yapı Kredi Bankası faiz indirimi sonrasında 10 yıla dek tüm vadelerde yüzde 1.17 faiz oranı sunuyor.

Akbank Konut Kredisi 

Akbank konut kredisi faiz oranlarını 10 yıl vadeye kadar yüzde 1.17 olarak uyguluyor.

İş Bankası Konut Kredisi 

İş Bankası güncel olarak kampanyalı konut kredisi için faiz oranlarını yüzde 1.17’ye düşürdü. Bankanın tabela konut kredisi faizleri ise yüzde 1.75 seviyesinde.

ICBC Konut Kredisi 

ICBC Bank kampanyalı konut kredisi için yüzde 1.19, tabela faizleri kapsamında ise yüzde 2 faiz oranı sunuyor. 

Garanti BBVA Konut Kredisi 

Garanti BBVA ise 5 yıl vadeye kadar yüzde 1.22, 10 yıl vadeye kadar yüzde 1.2 faiz oranı ile konut kredisi kullandırıyor. 

QNB Finansbank Konut Kredisi

QNB Finansbank faiz indirimi sonrasında 10 yıl vadeye dek yüzde 1.28 faiz oranı ile kredi kullandırıyor.

DenizBank Konut Kredisi 

DenizBank kampanyalı konut kredisi için yüzde 1.37 faiz oranı ile kredi kullandırıyor. Banka tabela konut kredisi faizleri kapsamında ise yüzde 1.79 faiz oranı sunuyor.

Şekerbank Konut Kredisi 

Şekerbank  5 yıl vadeye kadar yüzde 1.49, 7 yıl vadeye kadar yüzde 1.54 ve 10 yıl vadeye kadar yüzde 1.64 faiz oranı ile kredi kullandırıyor.

HSBC Konut Kredisi 

HSBC Bank 10 yıl vadeye kadar yüzde 1.79 faizli konut kredisi kullandırıyor. 

Anadolubank Konut Kredisi 

Anadolubank konut kredisi faiz oranları dahilinde 5 yıl vadeye kadar yüzde 1.79, 10 yıl vadeye kadar yüzde 1.85 faiz oranı sunuyor.

Konut kredisi 0.90'a düşecek mi?

Konut kredisi çekecekler dikkat!

En düşük faiz, en hesaplı konut kredisi değildir!


Geri Dön