28 / 03 / 2024

Konut kredisinde en uygun ödeme planı nasıl oluşturulur?

Konut kredisinde en uygun ödeme planı nasıl oluşturulur?

Bankalar genellikle 120 ay vadeli konut kredisi kullandırıyor. Bunun haricinde birçok bankada ,180 aydan 300 aya kadar konut kredisi seçenekleri bulunuyor…



Ev kredisi en fazla kaç ay olur sorusuna verilecek yanıt, bankacılık dilinde vade olarak tanımlanmaktadır. En basit tanımıyla vade, kredi ödemelerinizin kaç ay süreceğini ifade etmektedir. Müşterilerine konut kredisi sağlayan bankaların, vade konusunda birbirinden farklı uygulamaları olsa da konut kredisi almak isteyen kişilerin kullanabilecekleri maksimum kredi vadesi bankadan bankaya değişiklik göstermekle birlikte, maksimum 300 ay olarak sunulmaktadır.

Kredi Pazarı’nda yer alan habere göre; Ev sahibi olmak isteyen ancak yeterli miktarda nakit parası bulunmayan kişiler, konut kredisi kullanarak uzun vadede düşük faiz oranları ile bu isteğini. gerçekleştirebiliyor. Konut kredisi başvurusunda bulunacak kişilerin bütçesi için esnek ödeme planları sunan bankaları tercih etmesi gibi bankanın sunduğu vade seçeneklerini de göz önünde bulundurmak oldukça önemli bir husustur. Konut kredisi vadeleri konusunda seçim yapacak olan kişilerin genellikle üzerinde en sık düşündüğü konu konut kredisi faiz oranlarıdır. Ancak burada bahsi geçen faiz oranları vadeye göre değişiklik gösterebilmektedir. 240 aya kadar çıkan vadelerde, 120 aya göre daha fazla faiz ödemesi gündeme gelebilmektedir.

Bu durum vade süresi arttıkça, ödeyeceğiniz faiz tutarının da artabileceği anlamına gelmektedir. Sunulan vade seçeneklerini bütçenize en uygun gelecek şekilde belirlemeniz ve konut kredisi faiz oranını da göz ardı etmemeniz halinde bütçenizi zorlama riskiniz azalacaktır. Karar verme sürecinde bankaların hem vade hem de faiz oranlarını hem de krediye ek uygulanan masraflarını dikkate alarak karşılaştırma yapmak ve esnek ödeme planlarını dikkate almak işinizi oldukça kolaylaştıracaktır.

 

5 soruda konut kredi faizlerindeki yükseliş!
 


Geri Dön