08 / 05 / 2024

Konut kredisinde görülmemiş fırsat!

Konut kredisinde görülmemiş fırsat!

Konut sahibi olmayı düşünen vatandaşlar için TOKİ, önemli bir adım attı. TOKİ her yıl olduğu gibi bu yıl da borcunu erken ödeyip tapusunu almak isteyenlere kampanya başlattı. İşte tüm merak edilenler...



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) her yıl binlerce vatandaşı ev sahibi yapıyor. Vatandaşlar,  TOKİ  başvuru şartları, TOKİ projeleri ve TOKİ fiyat listesini araştırmaya başlıyor. Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; konut sahibi olmayı düşünen vatandaşlar TOKİ'nin sosyal konutlarından faydalanarak TOKİ emekli evleri, TOKİ alt gelir grubu evleri, TOKİ şehit yakınları ya da engelli vatandaşlar için konutların şartlarını öğrenerek bu imkandan yararlanıyor. 

TOKİ erken ödeme indirimi kampanyası için 28 Mayıs tarihine kadar başvuruları değerlendirilirken borcunu peşin olarak ödemek isteyen ancak nakiti olmayan vatandaşlar için Ziraat Bankası ve Halkbank konut kredisi destek kampanyası başlattı. İşte kampanyayla ilgili tüm merak edilenler...

Konut kredisinde görülmemiş fırsat!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, şu  ifadeleri kullandı: "TOKİ'den konut ve iş yeri satın alan ve taksit ödemeleri devam eden vatandaşlarımızdan gelen yoğun talep üzerine, daha önce de düzenlediğimiz yüzde 20 indirim kampanyamızı bu yıl da tekrarlıyoruz." 

Bakan Kurum, kalan taksit sayısı 12'nin üzerindeki ve borcunun tamamını ya da yüzde 25'in üzerinde peşin ödeyecek hak sahiplerine yüzde 20 indirim gerçekleştirdiklerini söyledi.

TOKİ İNDİRİM KAMPANYASI 2021 KİMLERİ KAPSIYOR, ŞARTLAR NELER?

Kampanya şartları değerlendirildiğinde, indirim fırsatı kapsamında geçerli olan projelerdeki konut ve iş yeri alıcılarının, başvuru tarihinden sonra TOKİ'ye ödemekle yükümlü oldukları aidat ve herhangi bir borcunun bulunmaması şartı bulunuyor.

Konut kredisinde görülmemiş fırsat!

TOKİ İNDİRİM KAMPANYASI 2021 NE KADAR?

TOKİ taksit ödemelerinde yüzde 20 indirim uygulayacak.

TOKİ İNDİRİM KAMPANYASI 2021 NE ZAMAN BİTİYOR?

Şartları yerine getiren vatandaşlar 21 Nisan-28 Mayıs tarihlerinde kampanyaya başvuru yapabilecekler. Bu tarihin ardından yapılacak borç kapatmalarında söz konusu indirim oranından yararlanılacak.

Konut kredisinde görülmemiş fırsat!

10 KİŞİDEN 3'Ü YARARLANDI

Geçtiğimiz  sene 6 Mayıs-19 Haziran tarihlerinde gerçekleşen ilk kampanyadan 19 bin 370 kişi faydalandı ve toplam 1.1 milyar liralık borç ödendi.

Kampanya için başvuru yapanların yüzde 68.76'sı borçlarını kişisel tasarrufları ile öderken, yüzde 31.24'ü de 364 milyon liralık borçlarını banka kredisi kullanılıp ödemişti. Bir başka ifadeyle 10 kişiden 3'ü kredi kullanmıştı. Ancak geçtiğimiz sene gerçekleşen ilk kampanya kapsamında kredi oranı konutta yüzde 0.82, işyerinde yüzde 0.83 gibi düşük bir seviyesinde seyrediyordu.

Konut alacaklar dikkat! Elinizi çabuk tutun!

Bu haberi okumadan konut kredisi çekmeyin!


Geri Dön