29 / 03 / 2024

Konut kredisinde Kasım tarifesi!

Konut kredisinde Kasım tarifesi!

Sıfır konutta yüzde 0.64, ikinci elde ise yüzde 0.74 oran sunan kampanya sona erince, faizler yeniden yüzde 1 seviyesini geçti. Piyasada ortalama faiz oranı yıllık yüzde 15.10'a yükseldi. Bu rakam, aylık yüzde 1.25'e işaret ediyor. Özel bankalarda aylık yüzde 1.80'e çıkan oranlar uygulanıyor.



Konut kredisinde tarihi düşük seviyelerin uygulandığı kampanya sona erince, faizler tekrar yüzde 1 seviyesini geçti. Şu anda yüzde 1'in altında faiz yalnızca kamu bankalarında sıfır konutlar için uygulanıyor. Posta'dan Meltem Kara Söyleyenoğlu'nun haberine göre; ikinci el konutta ise en düşük oran yüzde 1.25 oldu. 

KAMPANYA SONA ERDİ

Kamu bankaları tarafından Haziran'da başlatılan tarihin en düşük seviyeli konut kredisi faizlerinin uygulandığı kampanya Ağustos'ta bitti. Sıfır konutta yüzde 0.64, ikinci elde ise yüzde 0.74 oran sunan, bir yıl ödemesiz dönemli ve 180 ay vadeli kampanya ile hem kontu satışlarında hem kredi kullanımında rekorlar kırılmıştı. 

YÜZDE 1'E GELDİ 

Kampanyanın bitmesi ve Merkez Bankası'nın faiz artırımı sonrasında konut kredisi faiz oranları yeniden psikolojik sınır olarak belirtilen yüzde 1'i geçti. Merkez Bankası'nın 16 Ekim tarihli verisine göre, şu anda piyasada ortalama faiz oranı yıllık yüzde 15.10'a ulaştı. Bu rakam, aylık yüzde 1.25'e işaret ediyor. Özel bankalarda aylık yüzde 1.80'e çıkan faiz oranları sunuluyor. 

SIFIRA AVANTAJ 

Kampanya döneminde sıfır konuta sunulan avantaj, şu anda da sürüyor. Kamu bankalarında sıfır konutlar (müteahhit satışlı, devir görmemiş) için yüzde 0.99 üzerinden 120 ay vadeli kredi uygulaması bulunuyor. Rakam 1 milyon liranın üzerine çıkarsa veya vade 180 aya uzarsa faiz oranr yüzde 1.09'a ulaşıyor. 

İKİNCİ ELDE DURUM

İkinci el konut için kredi kullandığınızda oranlar artıyor. Kamu bankalarında ikinci el konut için 120 ayda yüzde 1.25 oran uygulanıyor. Özel bankalarda sıfır konut avantaji bulunmadığı için hem sıfır hem de ikinci el konutlar için aynı oranlar bulunuyor. Özel bankalarda konut kredisi oranları yüzde 1.25 ile yüzde 1.90 arasında değişiklik gösteriyor. 

Krediyle ev alacaklar dikkat! Vadeye göre taksit hesaplama!

İstanbul'da konut kredisi tutarı yüzde 29.9 arttı!


Geri Dön