26 / 04 / 2024

Konut sahibi olmak isteyenlere faizsiz kredi müjdesi!

Konut sahibi olmak isteyenlere faizsiz kredi müjdesi!

Konut sahibi olmak isteyenler faizsiz konut kredisi şartlarını merak ediyor. Peki faizsiz konut kredisi alabilmek için hangi şartlar gerekiyor?



Konut sahibi olmak isteyenler faizsiz konut kredisi şartlarını merak ediyor. Sabah'tan Hazal Ocak'ın haberine 15 Temmuz gazileri, vazife malulleri, harp, dul ve yetimlerine 1 konut ile sınırlı olmak şartıyla, faizsiz konut kredisinden faydalanma hakkı veriliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi tarafından ayrıca öncelik sıralamasına göre belirlenen hak sahiplerine, bir konut ile sınırlı olmak şartıyla hayata geçirilen  konutlardan; yüzde10 peşin ve 240 ay vade sabit taksitlerle konut alma imkanı sağlanıyor.

Konut sahibi olmak isteyenlere faizsiz kredi müjdesi!

Merak edilen faizsiz konut kredisinden Genel Sağlık Sigortası Kanunu, Emekli Sandığı ve Sosyal Sigortalar dahilinde harp ya da vazife malulü olmaları nedeniyle aylık bağlananlar, 15 Temmuz gazileri, dul ve yetimleri yararlanabiliyor.

Hak sahiplerinin faizsiz konut kredisi ile ilgili  talepte bulunması durumunda öncelikle malulün kendisine, faizsiz kredi hakkından faydalanmaksızın ölümü durumunda dul eşine, eşi vefat etmişse veya evlendiyse çocuklardan birine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi tarafından veriliyor. Yetim aylığı almakta olması şartıyla talep eden çocuklarına müştereken, bunlar olmadığında öncelikle anneye ya da babaya bir daire ile sınırlı olarak veriliyor.

Konut sahibi olmak isteyenlere faizsiz kredi müjdesi!

Kredi kullanacak olan vatandaşların görev alanına göre Bağımsız ve Hizmet Akdiyle Çalışanlar Daire Başkanlığı, Kamu Görevlileri Ödemeler Daire Başkanlığı veya SGK il müdürlüklerine dilekçe ile başvuru yapması gerekli. E-devlet üzerinden "faizsiz konut kredisi ve  TOKİ  kampanya hak sahipliği belgesi başvurusu" kısmı tıklanıp başvuru gerçekleştirilebilir.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı konut satış kampanyaları gerçekleştirerek, kapsama giren ve öncelik sıralamasıyla belli olan hak sahiplerine, bir daire ile sınırlı olmak şartıyla inşa edilen konutlardan; yüzde10 peşin ve 240 ay vade sabit taksitlerle konut alma imkanı sunuluyor.

Konut kredisi kullanımı 2021'de arttı mı?

 


Geri Dön