19 / 03 / 2024

Konut satış ofislerinde bayram mesaisi!

Konut satış ofislerinde bayram mesaisi!

Merkez Bankası’nın geçtiğimiz haftalarda yaptığı faiz indirimi sonrasında kamu bankaları da konut kredi faiz oranlarını yüzde 0,99’a çekmesi bayramda satış ofislerini hareketlendirdi.



Merkez Bankası’nın geçtiğimiz haftalarda yaptığı faiz indirimi sonrasında kamu bankaları da konut kredi faiz oranlarını yüzde 0,99’a çekti. Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre; faiz indirimi kararı sonrasında bir süredir e ev alma hayali kuran vatandaşları harekete geçirdi. Bayramda konut satış ofisleri yoğun mesai yaptı.

Stoklar azaldı

Konut projesi geliştiren firmaların satış ofislerinde gözle görülür bir yoğunluk yaşanırken birçok aile satın almak istediği projelerden ev sahibi oldu. Uzun zamandır sakin bir tablo oluşan konut sektöründe satışların artmasıyla birlikte stoklar da azalmaya başladı.

Konutta fırsat ayı

Birçok emtiada artış olmasına rağmen bu artışları konut fiyatlarına yansıtmadıklarını ifade eden sektör temsilcileri, ev sahibi olma hayali kuran ya da yatırım yapmak isteyenler için konutta sunulan fırsatların kaçırılmaması gerektiğini söylüyor.

1 haftada 14 bin ev satıldı!


Geri Dön