19 / 04 / 2024

Konut satış ve pazarlamasında ciddi yasalar geliyor!

Konut satış ve pazarlamasında ciddi yasalar geliyor!

Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneği (MİM-DER) Başkanı Mustafa Kırteke, konut satış ve pazarlamasında çok ciddi yasaların vatandaşları beklediğini belirterek: "Bu kapsamda ilgili kurumlara ziyaretler düzenleyeceğiz" dedi.



Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneği (MİM-DER) Başkanı Mustafa Kırteke, konut satış ve pazarlamasında çok ciddi yasaların vatandaşları beklediğini belirterek: "Bu kapsamda ilgili kurumlara ziyaretler düzenleyeceğiz" dedi. 


Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneği (MİMDER) başkanı Mustafa Kırteke, çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

Kırteke, inşaat sektörünün en saygın firmalarını bir çatı altında topladıklarını belirterek: "Henüz Mart ayında kurulmuş, 4 aylık geçmişi olan bir sivil toplum kuruluşuyuz. Edinilmiş tecrübelerin paylaşılması, ahlaki ilkeler ve iş etiği çerçevesinde topluma, sektöre ve sermayemiz olan Malatya'ya fayda sağlamak istiyoruz. Amacımız, üyelerimizin mevcut Pazar içinde hak ve çıkarlarını korumak, rekabet gücünü artırmak ve kendi aralarında işbirliğini geliştirmek, yine bu çerçevede kamuoyunun bilgi düzeyini yükseltmek, hukuki, teknik ve ekonomik konularda üyeleri bilgilendirmek, üniversite ve diğer meslek odaları ile diyaloglar kurularak mesleki standartları yükseltmektir." Dedi. Malatya il ve ilçelerinde yaşam alanlarının daha kaliteli, konforlu, depreme dayanıklı ve daha yaşanabilir olması için çalışmalar yapan, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları ile iş birliğinde bulunarak Malatya'da inşaat sektörünün sorunsuz ve hızlı gelişimini sağlayan, üyelerine ve topluma faydalı olan örnek bir kuruluş olma yolunda çalışmalar yaptıkları vurgulayan MİM-DER Başkanı Mustafa Kırteke şöyle devam etti: "Sektörümüz 200 alt sektöre hitap eden yaklaşık 4 bin kalem malzemeyi kapsayan ülkemizin lokomotif sektörlerinin başında yer alıyor. Sektörümüz, istihdama doğrudan çok fazla katkı sağlama yönüyle de ayrı bir öneme sahip. Ülkemizde olduğu gibi inşaat sektörü Malatya için özel bir öneme sahip. İnşaat sektörünün önemli sorunları var ve bizim üyelerimizin bu sorunlara karşı hazırlıklı olması konusunda üzerimize düşen sorumluluklarımız bulunuyor. Örneğin İş kazaları, kentsel dönüşümdeki sorunlar. MANİA imar planı sorunu. 

Bu sorunlar çözüm bekleyen sorunlardır." Konut satışı ve pazarlaması konusunda çok ciddi yasaların beklediğini söyleyen Kırteke, bunlar arasında Tüketici Kanunu'nda artık noter sözleşmelerinin olacağını, maketten daire satışlarına kriterler getirildiğini, tüketicinin bir daireyi aldığında, belirlenen süre içerisinde vaz geçme hakkının olduğunu ifade etti. 

Bu arada, inşaat sektörü ile yerel ilgili kurumların diyalog içerisinde çalışmalarının yararları olacağını da vurgulayan Başkan Kırteke, imarlı alanlarda alt yapı hizmetlerinin daha hızlı şekilde yapılması halinde önlerinin açılacağını, işlerin ruhsat, kanalizasyon, su, elektrik gibi işlemlerin tamamlanmasına paralel yürütüldüğünü, bunu sağlamak için de yerel idarelere düzenleyecekleri ziyaretlerde konuyu gündeme taşıyacaklarını söyledi. 


Malatya Söz Gazetesi


Geri Dön