25 / 04 / 2024

Konut satışları 2019’un ikinci çeyreğinde daha iyi olacak!

Konut satışları 2019’un ikinci çeyreğinde daha iyi olacak!

İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, konut satışlarının seçim sonrasında belirsizliğin ortadan kalkmasıyla birlikte yılın en iyi seviyesine ulaşacağını kaydetti.



İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, konut satışlarının seçim sonrasında belirsizliğin ortadan kalkmasıyla birlikte yılın en iyi seviyesine ulaşacağını söyleyerek, konut satışlarında 2019 yılında ikinci çeyreğinin daha iyi olacağını kaydetti.

Durbakayım, yaptığı açıklamada, ülke genelinde şubat ayında satılan konut sayısıyla ilgili açıklama yaptı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Şubat konut satışlarının Ocak ayına oranla yükselmesiyle sektörün yönünün tekrar yukarı çevirdiğinin göstergesi olduğunu söyleyen Durbakayım, artışın bir diğer anlamının da banka mevduat faizlerine yönelen tasarrufların tekrar güvenli liman olan gayrimenkule giriş yapması olduğunu söyledi.

Durbakayım, "Diğer taraftan geçtiğimiz yılın ortasında başlayan ve artarak devam eden yabancı satışların da ivme kaybetmeden devam etmesi, sektörün beklediği hareketi daha da destekleyecektir. Konut satışları mart ayında daha da artacak. Konut satışları, seçim sonrasında belirsizliğin ortadan kalkmasıyla birlikte yılın en iyi seviyesine ulaşacak. Konut satışlarında 2019’un ikinci çeyreği daha iyi olacak." diye konuştu. 

2019 Şubat'ta 78 bin 450 konut satıldı!


Geri Dön