19 / 04 / 2024

Konut satışları yılın 2. yarısında ivme kazanacak!

Konut satışları yılın 2. yarısında ivme kazanacak!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan konut satışları verilerini değerlendiren, Now Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Başyazıcıoğlu konut satışlarının yılın 2. yarısında ivme kazanacağını söyledi.



Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan konut satışları verilerine göre, Mayıs 2021'de toplamda 59 bin 166 konut satışı gerçekleştirdi. Açıklanan resmi verilerle ilgili önemli açıklamalar yapan Now Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Başyazıcıoğlu şunları dile getirdi:  “Türkiye’de konut satışları Mayıs ayında 12 ayın en düşük seviyesini gördü. Geçen yıl temmuz ayında kredi faizleri ve kampanyalarla birlikte satışlar 229 bine kadar ulaşırken, pandeminin uzaması ve belirsizlikle beraber tedbirli olmak isteyen yatırımcıların bekleyişi kademeli düşüşe sebep oluyor. 2021 ilk aylarında da düşük kalan konut satışları, Mart ayında 100 bin bandını aşarak sektör için bir umut olmuştu. Nisanda 95 bine düşen konut satışıyla birlikte tekrar düşüşe geçildiğinin sinyallerini vermişti. Mayıs rakamlarıyla birlikte bu sinyallerin doğru olduğunu gördük ve en düşük konut satışı verileri beraberinde geldi. Yılın ikinci yarısı itibariyle konut satışlarında yukarı yönlü bir ivme bekliyoruz.

Konut satışları yılın 2. yarısında ivme kazanacak!


Yabancı talebi arttı

Yabancılara yapılan konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 106,5 artarak bin 776 olarak gerçekleşti. Bu rakam geçen yıla göre yüksek olsa da Nisan ayı rakamlarının altında seyretti. Geçen yıla göre yükselişin en önemli nedeni olarak döviz kurlarında yaşanan artışı gösterebiliriz. Kurdaki dalgalanmalar yabancıya cazip gelirken, yerli yatırımcı için ise zorlayıcı oluyor. Yüksek faiz ortamı ve maliyetlerdeki
artışın fiyatlara yansıması tüketicileri etkiliyor."

 

2021 Mayıs'ta 59 bin 166 konut satıldı!


Geri Dön