27 / 04 / 2024

Konut satışlarında son yılların en iyi Nisan ayı rakamları yakalandı!

Konut satışlarında son yılların en iyi Nisan ayı rakamları yakalandı!

Akyapı Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Dinçel bugün TÜİK tarafından resmen açıklanan konut satış rakamları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte Hüseyin Dinçel'in konuyla ilgili o açıklamaları...



Akyapı Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Dinçel bugün TÜİK tarafından resmen açıklanan konut satış rakamları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. 

TÜİK tarafından resmi olarak açıklanan rakamlara göre, konut satışları Nisan'da bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 38.8 artış gösterdi ve 133 bin 58 şeklinde oldu.
 
Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, söz konusu satışlar Ocak-Nisan döneminde, bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 26,2 artış gösterdi ve 453 bin 121 şeklinde oldu.

Konut satışlarında son yılların en iyi Nisan ayı rakamları yakalandı!

Konu satış rakamları ile ilgili önemli açıklamalar yapan  Akyapı Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Dinçel, “Bu rakamlar son yılların en iyi nisan ayı satışına işaret ediyor. Konut satışlarındaki artış sürüyor. ‘En iyi’ verileri artık daha sık duyacağız. Mayıs ayında devreye giren Konut Finansman Projesi ile artış grafiğinin devam edeceğini göreceğiz. İlk evini alacaklara verilen bu destek birinci el satışı da yukarı çekecek. Ayrıca yüksek oranlar nedeniyle ipotekli satışlar dip seviyelerde bulunuyor. Kredili satış da mayıs rakamlarında yükselişe geçecektir” diye konuştu.

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, yabancılara gerçekleştirilen konut satışları ise yüzde 58.1 artarak 6 bin 447'ye yükseldi. Yaptığı açıklamada Rusların alımına değinen Hüseyin Dinçel, “Nisan ayında Rusya vatandaşları Türkiye'den 1.152 konut satın aldı. Rusya’yı sırasıyla 905 konut ile İran, 714 konut ile Irak vatandaşları izledi. Uygulanan yaptırımlar Rusların Türkiye’de konut alımını arttırdı. Nitekim ilk kez, ilk sıraya çıktılar. Zirvedeki yerlerini uzun bir süre koruyacaklarını düşünüyorum” dedi.

2022 Nisan'da 133 bin 58 konut satıldı!

Yabancılar en çok 1+1 konut alıyor! Markalı konut projelerinde en çok hangi tip konutlar satıldı? 

TOKİ'den İstanbul'da 2.227 TL taksitle konut sahibi olma fırsatı! Ucuz 2+1 ve 3+1'ler için hemen başvurun! Son 3 gün!


Geri Dön