09 / 05 / 2024

Konut satışlarındaki rekor Türkiye ekonomisinin göstergesi!

Konut satışlarındaki rekor Türkiye ekonomisinin göstergesi!

Müstakil İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Sakarya Şubesi Konferans Salonunda düzenlenen "DEİK ve Dış Ticaretin Önemi" konulu konferansa katılan Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, Türkiye ekonomisiyle ilgili açıklamalar yaptı.



 

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, "Bugünkü Zeytin Dalı Harekatı ama daha önceki Fırat Kalkanı düşünüldüğünde, uzun bir süredir aslında o bölgenin içerisinde olduğumuzu hatırlarsak, ekonomimiz bugüne kadar ne kadar etkilendiyse -ki etkilendiğini düşünmüyorum- etkilenmediyse bundan daha fazla etkilenecek gibi bir telaş içerisinde olmamızı gerektirmiyor." dedi.

 

Müstakil İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Sakarya Şubesi Konferans Salonunda düzenlenen "DEİK ve Dış Ticaretin Önemi" konulu konferansa katılan Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, Zeytin Dalı Harekatı'nda mücadele eden askerlere Allah'tan yardım dileğinde bulundu.


Olpak, Türkiye ekonomisinin soy çeyreğinde yüzde 11,1 büyüdüğünü dile getirerek, şöyle devam etti:

"Gerçekten bir rekor büyüme. Yılın geneli itibariyle düşünüldüğünde sektör, bakıldığında geçen yıl toplam konut satışlarında bir rekor kırıldı. Otomobilde cumhuriyet tarihinin bir rekoruyla karşı karşıya kaldık. Çelikte rekor kırdı Türkiye. Her şey yolunda, düzgün şeklinde değerlendiremeyebiliriz ama bunların çok önemli göstergeler olduğunu da hatırlatmak istiyorum." 

 

İş adamları olarak geleceğe yatırım yaparak hareket ettiklerini belirten Olpak, "Ekonomi bir beklenti yönetimidir. Ondan dolayı bu hususları net bir şekilde huzurlarınızda ifade etmek istedim. Resmen bir savaş yaşıyoruz, bundan daha ileri derecede bir olayla karşı karşıya kalınacaksa Allah muhafaza, mevcut şartlar altında inşallah iş dünyası olarak ekonomi yönetiminin çizdiği çerçeve içerisinde yolumuza devam ederiz." görüşünü belirtti.

 

Programın sonunda Olpak'a MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Yaşar Coşkun tarafından tablo hediye edildi.

 


Geri Dön