27 / 04 / 2024

Konut satışlarının en fazla olduğu 4. il Antalya!

Konut satışlarının en fazla olduğu 4. il Antalya!

Türkiye İstatistik Kurumu, ülke genelinde gerçekleşen konut satışlarının istatistiki değerlendirmesini yazılı bir açıklamayla kamuoyuyla paylaştı. Antalya, Türkiye'de en fazla konutun satıldığı ilk 4 il arasında yer almayı başardı.



Türkiye İstatistik Kurumu, ülke genelinde gerçekleşen konut satışlarının istatistiki değerlendirmesini yazılı bir açıklamayla kamuoyuyla paylaştı. Yapılan istatistiki çalışmada, bir önceki yılın aynı dönemine göre bir düşüş yaşansa da yine de Antalya, Türkiye'de en fazla konutun satıldığı ilk 4 il arasında yer almayı başardı. 


Antalya'da, 2015 yılı Eylül ayında 4 bin 294 konut yeni sahiplerini buldu. Bu rakam bir önceki yılın Eylül ayında 6 bin 136'ydı. Yaklaşık yüzde 30'luk bir azalma gözlenirken, Türkiye genelinde Eylül ayında 92 bin 483 konut satın alındı. Konut satışlarında İstanbul 15 bin 994 konutla ilk sırayı alırken, 9 bin 810 konutla  Ankara  ikinci sırada, 5 bin 251 konutla  İzmir  ise en fazla konutun satıldığı üçüncü il oldu. Eylül ayında Hakkari'de sadece 11 konut satıldı. 


TUİK tarafından yapılan istatistiki çalışmaya göre Eylül ayında yabancılara gerçekleşen konut satışında Antalya 440 konutla, İstanbul'un ardından ikinci sırayı alırken, istatistiki bilgilerin derlenmesinde Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi - TAKBİS veri tabanı, veri kaynağının kullanıldığı açıklandı.


Antalya Akdeniz Güncel


Geri Dön