28 / 03 / 2024

Konut sektörü elektrikli araçlara hazırlanıyor!

Konut sektörü elektrikli araçlara hazırlanıyor!

Ankara'nın en değerli bölgelerinden Oran'da inşa edilen 184 metre yüksekliğindeki 48 katlı konut ve AVM projesi "One Tovver", elektrikli otomobillere destek kararı alan Başkent'in sayılı projelerden birisi olarak dikkati çekiyor...



Gelişen teknolojiyle beraber her geçen gün daha çok gündeme gelen çevre kirliliğine karşı mücadele hızla sürerken, hava kirliliğinin önüne geçebilmek için üretilen elektrikli araçlara ise henüz trafikte yeterince rastlanmıyor. Uzun mesafe yol alamaması ve şarj edecek mekan bulmak noktasında sorun yaşanması nedeniyle fazla tercih edilmeyen doğa dostu elektrikli araçlara destek olmak isteyen inşaat sektörü temsilcileri, konut projelerinde bu soruna çözüm üretmeye çalışıyor. 

İTO Yatırım tarafından Ankara'nın en değerli bölgelerinden Oran'da inşa edilen 184 metre yüksekliğindeki 48 katlı konut ve AVM projesi "One Tovver", elektrikli otomobillere destek kararı alan Başkent'in sayılı projelerden birisi olarak dikkati çekiyor. 

Yüksek konumu nedeniyle "Başkent'in zirvesi" diye de bilinen projenin ortaklarından Özkan Özçelik, One Tower'ı hayata geçirirken doğaya dost ve en az zarar veren bir yapı kurgulamayı planladıklarını söyledi. 

Gelecek kuşaklara aktarılacak en önemli mirasın temiz yarınlar olduğunu ifade eden Özçelik, "One Tower'ı inşa ederken doğa dostu bir proje olmak istememizin temçl nedeni de geleceğe bırakacak güzel bir miras oluşturma isteğimizdi. Şu an One Tovver'la bu hayalimizin gerçekleştiğine inanıyoruz. Çünkü güneş enerjisinden yararlanmaktan atık suların temizlenerek peyzaj çalışmalarında kullanılmasına kadar birçok uygulamayı projede buluşturduk" dedi. 

One Tower'ı inceleyen herkesin doğaya saygılı bir projeye dâhil olmak istediklerini gözlemlediklerine dikkati çeken Özçelik, şöyle konuştu: "Biz projemizde bazı çalışmaları çevreye göre şekillendirirken, dünyadaki diğer çevre dostu çalışmaları takip etmeyi de ihmal etmedik. 

Dünyadaki çevreci projelerin, elektrikli araçlarla ilgili çalışmalar yapmayı unutmadığını gözlemledik. Bu anlamda biz de bu konuya yönelmeyi uygun bulduk. Çevre dostu bir proje olarak elektrikli otomobillerin daha fazla tercih edilebilir olması için neler yapabileceğimizi düşündük. 

Araştırmalar neticesinde elektrikli otomobili şarj edebilecek yerleri bulmakta güçlük çekileceğini dile getiren tüketicilerin bu araçlardan uzak durduğunu fark ettik. Bu ı çerçevede projemize elektrikli ,T, g .araçların şarj edilebileceği istasyonlar kurmayı kararlaştırdık. 

Artık konutlarımızın sahipleri, otoparkımızda yer alacak 15 istasyonda elektrikli araçlarını şarj edebilecek." Özkan Özçelik, gelişmiş ülkelerdeki çevre dostu büyük projelere verilen "Leed Gold" sertifikası alma yolunda emin adımlarla ilerleyen One Tower projesinde şarj üniteleri sayesinde doğa dostu iki çalışmayı buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını da dile getirdi. 


Yenigün


Geri Dön