26 / 04 / 2024

Konut sektörü önümüzdeki dönem daha da gelişecek!

Konut sektörü önümüzdeki dönem daha da gelişecek!

Gayrimenkul sektörü özellikle 2014 yılına çok hızlı başladı. mütekabiliyet yasası ile başta emlak sektörü olmak üzere birçok sektör de hareketlendi. Önümüzdeki dönemi, konut sektörü için gelişime son derece açık bir dönem olarak görüyoruz.




Gayrimenkul sektörü; yarattığı hacim, sektörel istihdam ve dolaylı istihdam ile Türkiye'nin lokomotif sektörüdür. Bu açıdan sektöre değer katan E7 Grup olarak biz, Yeni Tüketici Kanunu'nu geneli itibarıyla son derece olumlu buluyoruz. 


Çalışma ile ekonomik faaliyetlerin devam ettirilmesi göz önünde bulundurulmuş. Yeni düzenlemeye göre tüketici 14 gün içinde satın aldığı konutu almaktan vazgeçebilecek. Ayrıca bu cayma sonucunda ağır bir yaptırımla da karşılaşmayacak. Sadece yüzde 2'lik bir ceza ile konut satışından cayabilecek. 


MAKETTEN SATIŞ BİTTİ 


Gayrimenkul sektörü güvene dayalı bir sektör ancak maketten satışlar sektörde tüketiciler için olumsuzluklara neden oluyordu. Teknik şartnamelerde 'muadili' olarak tanımlanan konut satışlarında, projeye ilişkin katalog ve diğer bilgi dokümanları gerçeği tam olarak yansıtmıyordu. Yeni kanun ile birlikte konut alıcısının daha fazla güvence altında olacağını ve mağduriyetlerinin ortadan kalkacağını düşünüyorum. Biz E7 Grup olarak satış yaptığımız projelerde ,konut alıcıları için güvenilir ortamlar inşa ederek, gerekli hassasiyeti gösteriyoruz. 


VATANDAŞ NEFES ALACAK 


28 Mayıs'ta yürürlüğe giren Yeni Tüketici Kanunu'na göre inşaat ruhsatı almamış hiçbir projenin satışı gerçekleştirilemiyor. Tüketici mağduriyetlerini en aza indireceğini öngördüğümüz bu yeni düzenlemenin kredi kartları ve ödeme planları gibi bir çok konuda da avantajı var. örneğin, konut kredisi kullanan tüketiciler artık aynı bankanın iştiraki olan sigorta şirketlerinden sigorta yaptırmak mecburiyetinde değiller. Ayrıca konut kredisinin erken ödenmesi halinde yüzde 2 olan erken ödeme tazminatının, kalan vadesi 36 aya kadar kredilerde yüzde l'e indiriliyor. 


Takvim/Ersin Aydeniz 



Geri Dön