23 / 04 / 2024

Konut sektöründe bahar havası!

Konut sektöründe bahar havası!

Gayrimenkul sektöründe konut kampanyasının başlamasıyla birlikte bahar havası esmeye başladı. Sektörün en önemli oyuncuları daha ilk günlerden yoğun bir talep patlaması yaşandığını duyurdu. 



Ekonominin lokomotifi olan inşaat sektöründe yaşanan durgunluğun önüne geçmek için hazırlanan ‘Türkiye için kazanç vakti’ kampanyası bu hafta başladı. 2 ay sürecek kampanyada yaklaşık 400 projede 10 yıl vadede faiz oranları 0.98’e çekildi.

Karar Gazetesi'nde yer alan habere göre peşinatı yüzde 10 yapan firmalar liste fiyatı üzerinden de yüzde 10’luk bir indirim gerçekleştirdi. Peşinatı döviz ya da altın bozdurarak ödemek isteyenlerin de mağdur olmasının önüne geçildi. Eğer vatandaş peşinatı ödedikten sonra döviz yukarı doğru hareket ederse arada oluşacak bu fark evin fiyatından düşülecek. 

Kampanyanın açıklanmasıyla birlikte yoğun bir talep patlaması da başladı. Sektörün ana oyuncularından Emlak Konut, en çok ilgi gören şirketlerin başında yerini almayı başardı. 

33 projede 12 bin konutla kampanyaya giren Emlak Konut’un telefonları daha ilk günden kitlenirken, genel müdür Hakan Gedikli, “İlk gün 500 bin kişi internet sitesine giriş yaptı. 15 bin kişi telefonla bilgi alırken, 5 binden fazla da formala başvuru alındı. Sadece bizim projelerimizin satış ofislerine 4 bin kişi gitti” dedi.


Geri Dön