25 / 04 / 2024

Konut sektöründe yap-sat dönemi başlayacak!

Konut sektöründe yap-sat dönemi başlayacak!

Türk vatandaşı olmak için gereken gayrimenkul satın alım miktarının 250 bin dolara düşmesinin ardından yabancıya satışta vatandaşlık ofisi de kuran Özyurtlar Holding’in patronu Tamer Özyurt “2019 yılı sektörümüzün toparlanma yılı olacaktır” dedi.



Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Ozyurt, konut sektöründe yeni bir dönemin 2019 ile beraber başladığını ifade etti. Star Gazetesi'nde yer alan habere göre, “2018, başlamış projelerin tamamlandığı ve firmaların satışlara odaklandığı bir yıl olarak geçti” diyen Özyurt “Geçtiğimiz yılın son çeyreği ile birlikte konut satışları düşmeye baslarken sektör bu yıl toparlanma trendine girdi. Büyük ölçekli projelerin devri de kapanıyor. Sat yap dönemi bitiyor, yap sat dönemi başlıyor. Yeni dönem müteahhit firmaların kendi öz kaynaklarıyla üretim yaptığı bir dönem olacak” dedi.

ADETA NÜFUS BÜROSU GİBİ ÇALIŞMA YAPTIK

İnşaat sektöründe yeni düzenlemelerin yolda olduğunu belirten Öz-yurt, su ifadeleri kullandı: «Yeni düzenlemeler söz konusu. Bu düzenlemelerin hayata geçmesi ve doğru şekilde uygulanmasıyla beraber sektörü belli bir zemine oturmasını bekliyoruz. Yabancı yatırımcı konusu da çok önemli. Son vatandaşlık düzenlemesi de ticari alımlarda çok ciddi katkı sağladı. Düzenleme, yabancı yatırımcıyı konutun yanı sıra ticari mülk almaya da sevk etti. Böylece yabancılar konut kadar ticari mülke de yatırım yapmaya başlamış oldu. Biz de kendi bünyemizde yabancı yatırımcılar için bir danışmanlık bürosu açtık. Türkiye’den konut alan yabancı yatırımcılar için tüm bürokratik isleri biz takip ediyoruz.Hesaplamalar bize kasım ve aralık aylarında toplam 9 bin adet civarı bir satış gerçekleşirse, yabancıya yıllık konut satış rakamının 40 bine ulaşabileceğini gösteriyor.”

5 PROJEMİZ HIZLA DEVAM EDİYOR

“Özyurtlar Holding olarak bizim öncelikli hedefimiz, devam eden projelerini tamamlayarak teslim etmek” diyen Tamer Ozyurt “Su an inşaatı devam eden 5 projemiz var. Ncadde Ottoman, Meydan Ardıdı, NLogo İstanbul, Ödül İstanbul ve Ncadde Ateş Corner projelerimizin inşaatı devam ediyor. Önceliğimizde onları tamamlamak var. Yatırımlarımıza aralıksız devam ediyoruz. Bizim odaklandığımız alanlar bölgeler; Esenyurt ve Bahceşehir bölgeleri. Bundan sonra da yine bu çevredeki fırsatları değerlendirmeye devam etmeyi planlıyoruz”.


Geri Dön