19 / 04 / 2024

Konut sektörünün gözdeleri Kayabaşı ve Sancaktepe bölgeleri!

Konut sektörünün gözdeleri Kayabaşı ve Sancaktepe bölgeleri!

TSKB Gayrimenkul Değerleme AŞ Genel Müdürü Maya, "Avrupa yakasında yerleşim alanı olarak gelişecek bölgelerin başında Kayabaşı geliyor" dedi.



 Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) Gayrimenkul Değerleme AŞ Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, İstanbul'un gayrimenkul sektöründe yeni merkezler edindiğini belirterek, Avrupa yakasında Kayabaşı'nın, Anadolu yakasında ise Sancaktepe'nin gelişecek bölgeler olarak öne çıktığını söyledi.


Gayrimenkul sektöründeki son gelişmeleri değerlendiren Maya, 2013'ün ilk aylarına yavaş başlayan gayrimenkul sektörünün hızla canlandığını belirterek, bunda mütekabiliyet yasası, afet riskli alanların dönüştürülmesi kanunu, yurt dışı piyasalarından gelen olumlu değişiklikler ve konut kredisi faiz oranlarındaki düşüşün etkili olduğunu söyledi.Maya, İstanbul geneli için 2013'ün başından itibaren lansmanı yapılan yeni projelerin Güneşli, Kartal, Seyrantepe, Kağıthane, Sancaktepe, Eyüp, Bayrampaşa ve Kadıköy'de yoğunlaştığını vurgulayarak, yerleşim alanı olarak gelişecek bölgelerin başında Kayabaşı'nın geldiğini kaydetti.Halihazırda inşaat yatırımlarının ve konut gelişiminin başladığı bölgede Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın "Yenişehir Projesi"ni hayata geçireceğini anlatan Maya, "Kemerburgaz-Kayabaşı-Başakşehir bölgesini içine alacak şekilde planlan bu bölge içinde yaklaşık 1 milyon 500 bin kişinin yaşaması amaçlanıyor. Planlanan Yenişehir Projesi'nde çekirdeğin 'Kayabaşı' olacağı öngörülüyor. Diğer taraftan bu gelişimi destekleyecek en önemli üst ölçekli yatırım hiç kuşkusuz 3. havaalanıdır. Belirlenen bu yeni yaşam alanının 3. havaalanını da kapsayacağı ve etkileşim bölgesi içinde olacağı yine bakanlık tarafından belirtildi" diye konuştu.Anadolu yakasında ise öne çıkacak bölgelerin yine üst ölçekli ulaşım ve altyapı projeleriyle bağlantılı olarak gelişeceğini belirten Maya, özellikle Sancaktepe'nin 3. Köprü bağlantı yolu ve planlanan hastane projesiyle bu gelişime aday olabilecek bölgelerden biri haline gelme potansiyeline sahip olduğunu kaydetti.


Dünya


Geri Dön