20 / 04 / 2024

Konut sitelerinde iş yeri olanlar dikkat! Sizin de başınıza gelebilir!

Konut sitelerinde iş yeri olanlar dikkat! Sizin de başınıza gelebilir!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde sitede dükkanı olanların hangi ortak giderlerden sorumlu olduğunu ve hangi masrafları ödemelerinin gerektiğini kaleme aldı. 



Kat Mülkiyeti Yasası'na değinerek okuyucusunun sorusunu yanıtlayan Tamer Heper, kanunda “Kat malikleri ortak yer veya tesisler üzerindeki kullanma hakkından vazgeçmek veya kendi bağımsız bölümünün durumu dolayısıyla bunlardan faydalanmaya lüzum ve ihtiyaç bulunmadığını ileri sürmek suretiyle bu gider ve avans payını ödemekten kaçınamaz.” ifadelerinin yer aldığına dikkat çekti. 

Konut sitelerinde iş yeri olanlar dikkat! Sizin de başınıza gelebilir!

Buna göre, dükkan sahibinin, binadaki asansör, kapıcı ve temizlik giderlerini katılım miktarı kadar ödeyeceğini belirten Heper, yönetim planlarında bu ve benzer alanlar için önlemler alınmış olabileceğine de vurgu yaptı.

***

"Bu hükümler zemin kattaki daireler için asansör giderine katılmayacakları yönünde de olabilir" diyen Tamer Heper, bu durumda bağımsız bölüm maliklerinin bu kesime ait olan ortak gideri ödemeyeceğini belirtti. Heper, ancak yönetim planında böyle bir muafiyet bulunmuyorda, Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 20’nci madde hükümlerine göre bütün ortak giderlere katılacağına dikkat çekti. 

Binanızda ortak alan varsa dikkat! Siz de risk altında olabilirsiniz...

Evi kirada olanlar dikkat! Kiracınız bunu yaparsa...

Apartmanda oturanlar dikkat! Siz de yanlış yapıyor olabilirsiniz!


Geri Dön