26 / 04 / 2024

Konut sitelerinde yüzme havuzu devre dışı kalabilir mi?

Konut sitelerinde yüzme havuzu devre dışı kalabilir mi?

Konut sitelerinde sosyal alanların devre dışıp kalıp kalamayacağı merak ediliyor ve araştırılıyor. Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında konut sitelerinde yüzme havuzunun devre dışı kalıp kalamayacağını yazdı. İşte o yazı...



Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, okuyucusunun sorusuna verdiği yanıta söz konusu alanların ortak alan olduğunu belirterek başladı. 

Bir anayapı içinde ortak tesisler mevcut olduğu hallerde bu ortak tesislerin kullanılacağını belirtek Heper, buna örnek olarak da ‘Kapıcı kullanmıyoruz, kapıcı dairesini kiraya verebilir miyiz?’ sorusunu verdi.

Konut sitelerinde yüzme havuzu devre dışı kalabilir mi?

Yazısında tüm bağımsız bölüm maliklerinin kabulü halinde verebileceğini belirten Tamer Heper'in yazısının devamı şu şekilde: 

Okuyucumun havuz sorusu da benzer bir durumdur. Ortak bir tesisi devre dışı bırakacak bir uygulama için tüm kat maliklerinin bu yönde görüşü birleşmelidir. Ancak okuyucum havuzun çok az kimse tarafından olsa bile kullanıldığını söylüyor. Geçen yaz çok az kimse kullanabilir ama bu yaz virüs tehdidi azaldığı için daha çok kimse tarafından kullanılacak olabilir. Dolayısıyla mesela yönetimin kararı ile veya bir kısım kat malikinin kararı ile atıl hale getirilemez. Bir ortak tesisi devre dışı bırakacak kararın tüm bağımsız bölüm malikleri ile alınması gerektiği gerçeği karşısında okuyucumun sitesinde havuzu az kişi dahi olsa kullandığına göre bunlar havuzun iptaline karşı çıkacağından sanki durum biraz ümitsiz gibi duruyor.

Sitelere sonradan havuz yapılabilir mi?

Ev sahipleri dikkat! Kiracınız bunu yapıyorsa...

Konut sitesi aidatları zamanında ödenmezse ne olur?


Geri Dön