26 / 04 / 2024

Konut ve devre mülk alımlarındaki mağduriyetler gideriliyor!

Konut ve devre mülk alımlarındaki mağduriyetler gideriliyor!

Tüketici Kanunu’nda değişikliğe gidiliyor. AK Parti tarafından hazırlanan taslağa göre, henüz bitirilmemiş inşaattan alınan konutlarla ilgili “zamanında teslim edilmesi zorunludur” hükmü ilave edilecek. Tüketicilerle ön ödemeli devre tatil sözleşmesi yapılamayacak. 



AK Parti’nin Tüketici Kanunu’nda yapmayı hedeflediği değişiklik çalışmaları hızlandı. Yeni Şafak'tan Osman Özgan'ın haberine göre; taslağa göre, geçtiğimiz sene yaklaşık 870 milyon TL'lik uyuşmazlığı çözüme kavuşturan ve böylece de yargının üzerindeki iş yükünü önemli ölçüde hafifleten tüketici hakem heyetlerinin baktığı uyuşmazlıklarda parasal sınırın 30 bin TL'ye tükseltilmesi gündemde. İl ve ilçe tüketici hakem heyeti ayrımının kaldırılması öngörülüyor. Tüketici hakem heyetinin olmadığı yerlerde başvurular kaymakamlığa gerçekleştirilecek. 

Konut ve devre mülk alımlarındaki mağduriyetler gideriliyor!

ALEYHE DEĞİŞİKLİK YAPILAMAYACAK

Yine abonelik sözleşmelerinde de tüketici lehine düzenlemeler yapılacak. Taahhütnameye taahhüdün belirlenen süre kadar uzayacağıyla ilgili hükümler dahil edilemeyecek. Taahhüt süresince sözleşme ve taahhütname şartlarında tüketici aleyhine değişikliğe gidilemeyecek. Taahhüt süresi 12 ayı geçemeyecek.

Süresi bir sene ve daha az olan belirli süreli abonelik sözleşmesinde tüketici haklı nedenle cezai şart ödemeden sözleşmeyi feshedebilecek. 


Geri Dön