23 / 04 / 2024

Konut ve diğer bireysel kredi taleplerinde azalış başladı!

Konut ve diğer bireysel kredi taleplerinde azalış başladı!

TCMB, Banka Kredileri Eğilim Anketi'nde, "2021 yılının ilk çeyreğine ilişkin beklentiler, yurt içi fonlama koşullarında sıkılaşmanın, yurt dışı fonlama koşullarında ise gevşemenin devam edeceği yönündedir." ifadeleri yer aldı.



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bankaların 2020 yılının son çeyreğine ilişkin değerlendirmeleri ve 2021'in ilk çeyreğine dair beklentilerini içeren Banka Kredileri Eğilim Anketi'ni yayımladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, 2020'nin dördüncü çeyreğinde, bankaların işletmelere kullandırdıkları kredilerden, uzun vadeli kredi ve yabancı para cinsinden açılan kredi standartlarında sıkılaşma yaşanırken, diğer kredi türlerinde standartlar büyük oranda aynı kaldı.

Bireysel krediler için standartlar konut ve taşıt kredi türlerinde aynı kalırken, diğer bireysel kredilerde de gevşetildi. 2021'in ilk çeyreği için bankaların beklentisi, işletme kredilerinde, uzun vadeli kredilerde standartların sıkılaşacağı, diğer kredi türlerinde büyük oranda aynı kalacağı şeklinde oldu.

Konut ve diğer bireysel kredi taleplerinde azalış başladı!

 Bireysel kredilerde ise beklenti, konut ve taşıt kredi türlerinde standartların temelde aynı kalacağı, diğer bireysel kredilerde ise standartların sıkılaşacağı şeklinde gerçekleşti.

Bireysel kredi türlerinde konut ve diğer bireysel kredi taleplerinde azalış başlarken, taşıt kredilerinde ise artış sürdü.

 

Ev alacaklar dikkat! Konut kredisi faiz oranları uçtu!


Geri Dön