19 / 04 / 2024

Konut ve İşyeri Fuarı ertelendi

Konut ve İşyeri Fuarı ertelendi

Geçen aralık ayında Euro Emlak Fuarı'nı erteleyen CNR Fuarcılık, 26 Şubat'ta kapılarını açması beklenen Konut ve İşyeri Fuarı'nı da bir yıl sonraya attı.



CNR yetkilileri, konut sektörünün krizden olumsuz etkilenmesi üzerine fuarlarda ertelenmeler yaşandığını belirtirken, bazı katılımcı firmalar ise gelişmede CNR'dan kaynaklanan tanıtım yetersizliği gibi faktörlerin etkili olduğunu öne sürdü.
Son iki ayda ertelenen ikinci emlak fuarına ilişkin CNR yetkilileri, "Fuar şirketimizden kaynaklı bir durum yok. Ekonomik kriz ve seçimler nedeniyle fuar şanssız bir zamana denk geldi. Konut sektörünün Türkiye'deki durumu da malum. Birçok fuara göre metrekare bazında fiyatlarımız ucuz olmasına rağmen katılım gerçekleşmedi" diye konuştu.

Talep firmalardan geldi
CNR yetkililerine göre firmalar, kriz nedeniyle bütçe kısıtlamasına giderek fuarın ertelenmesini talep etti. Yetkililer, "Büyük proje üreticileri de konut satışlarının durma noktasına geldiğini ve fuarın verimli geçmeyeceğini söyledi. Birkaç güçlü firmanın bir araya gelmesiyle fuar oluşmaz. Geçen sene fuarda, finans kuruluşları, danışman firmalar ve küçük çaplı emlak firmaları da vardı. Bu firmaları bir bütün olarak değerlendirdik ancak firmalar kriz sonrası fuar düzenlenmesini talep etti. Sektörün durumunu da göz önünde bulundurarak, fuarı bir sonraki sene gerçekleştirmeyi uygun bulduk"
açıklamasında bulundu.
İstanbul Fuarcılık tarafından CNR'da düzenlenen Konut ve İşyeri Fuarı'na geçen yıl katılan Dumankaya Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dumankaya ise fuar formatından memnun kalmadıkları için bu yıl katılmadıklarını açıkladı. Katılım yetersizliği nedeniyle fuarın iptal edilmiş olabileceğine dikkat çeken Dumankaya, "Firmaların bazıları fuarın yetersizliğinden dolayı bazıları da ekonomik krizden dolayı katılmak istememiştir. Ancak geçen seneki fuarın uluslararası katılımcılarla desteklenmediğini gördük. Sektörümüzün uluslararası ve sempozyum destekli bir fuara ihtiyacı var. Bu konuda da Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları Derneği (GYODER) ciddi adımlar atıyor. Haziran ayında Lütfi Kırdar'da uluslararası boyutta bir fuar düzenlenecek ve oraya katılacağız" dedi.
Fuara katılan firmalardan Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım ise geçen sene de sorunlar yaşadıklarını dile getirdi. Durbakayım, "Fuarda yerimiz belliydi ve minimum 80 bin lira harcamıştık. Ancak bir hafta kala farklı bir yere taşınmak zorunda kaldık. Fuarın uluslararası boyutta olacağı söylendi. Ancak biz kendi kendimize fuar yapmış olduk" dedi.
Altın Emlak Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özelmacıklı ise fuarın verimli geçmemesi üzerine katılmama kararı aldıklarını açıkladı.

Referans

Geri Dön