Konut yatırımına altın ve mevduat engeli! Yatırımcılar mart ayında konut alımını erteledi!

Mart 2025 konut satış rakamlarını değerlendiren Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, yatırımcıların altın ve mevduatın cazibesine takılarak konut yatırımını ertelediğini belirtti.
TÜİK, dün Mart 2025 konut satış rakamlarını açıkladı. Verilere göre; Mart ayında 110 bin 795 konut satıldı. Geçen yılın aynı ayında göre artış oranı yüzde 5.1 oldu.
Ocak-Mart dönemi baz alındığında satış sayısı yıllık bazda 20,1 arttı. Konut satış sayısının en fazla olduğu iller sırasıyla 19 bin 820 ile İstanbul, 10 bin 203 ile Ankara ve 7 bin 513 ile İzmir olurken, en az olduğu iller sırasıyla 28 ile Ardahan, 33 ile Bayburt ve 63 ile Tunceli olarak gerçekleşti.
Sosyal medya hesabından TÜİK'in açıkladığı rakamları değerlendiren Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, ''Mart ayında alıcılar mevduat ve altının cazibesine kapılıp alımı ertelemiş.'' yorumunda bulundu.
İşte Tebernüş Kireçci'nin sosyal medya hesabı X'ten yaptığı o paylaşım...
Tebernüş Kireçci @TebernKireci1
Mart ayında 110 bin 795 konut satıldı. Geçen yılın aynı ayında göre artış oranı yüzde 5.1.
Ocak-mart dönemi baz alındığında ise satış sayısı yıllık bazda 20,1 arttı.
Yorumu: Mart ayında alıcılar mevduat ve altının cazibesine kapılıp alımı ertelemiş.
Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı: Konut yatırımı için doğru zaman!
|