25 / 04 / 2024

Doğan Holding, Milpark Konut Projesini durdurdu!

Doğan Holding, Milpark Konut Projesini durdurdu!

Milpa, İstanbul Esenyurt'taki Milpark Konut Projesi'nin 2'nci ve 3'üncü etaplarının yapılmasından vazgeçti



Milpa Ticari ve Sınai Ürünler Paz.San. ve Tic. A.Ş. tarafından yapılan açıklama şöyle;


Şirketimiz Yönetim Kurulu, yapmış olduğu değerlendirme neticesinde; Milpark Konut Projesi ("Proje")'nin bulunduğu bölgedeki konut arzı fazlasını ve buna bağlı fiyatlama riski ile ilave finansman yükünü göz önünde bulundurarak, "Proje"nin 2'nci ve 3'üncü etaplarının yapılmasından vaz geçilmesine karar vermiştir. 


Bu karar doğrultusunda, Şirketimiz ve arsa sahibi ("Malik") ile karşılıklı mutabakat sağlanmak suretiyle 16.05.2012 tarihinde (bugün) "Fesih Sözleşmesi" imzalanmıştır. 


"Fesih Sözleşmesi" kapsamında; "Proje"nin 2'nci ve 3'üncü etaplarına ait arsa payları "Malik"e iade edilecek; daha önce tamamlanan 1'inci etapa ait 1.001 metrekare büyüklüğündeki konutlar ise "Malik"e devredilecektir. Bu işlem sonucunda Şirketimiz'in "Malik"e karşı herhangi bir yükümlülüğü kalmamamaktadır.  


"Proje"nin 2'nci ve 3'üncü etaplarının tamamlanmasından vazgeçilmesi neticesinde; Şirketimiz'in Uluslararası Finansal Raporlama Standartları uyarınca hazırlanan ve en son kamuya açıklanan 01.01.2012-31.03.2012 ara hesap dönemi finansal tablolarına göre; ağırlıklı olarak 2'inci ve 3'üncü etabın inşa edileceği arsaya yapılan yatırımlar kapsamında daha önce stoklarda aktifleştirilen giderlerin gelir tablosuna alınacak olması ve sair giderler nedeniyle, yaklaşık 28.000.000,- TL tutarında "zarar" oluşacağı tahmin edilmektedir. Söz konusu tutar, bağımsız denetimden geçmemiş olup; konuya ilişkin detaylı açıklamalar bağımsız denetimden geçecek (sınırlı inceleme) ve kamuya açıklanacak 01.01.2012-30.06.2012 ara hesap dönemi finansal tablo ve dip notlarında yer alacaktır.  


Alper Hamitoğlu / emlakkulisi.com



Geri Dön