19 / 03 / 2024

Konuta vergi indirimi geliyor!

Konuta vergi indirimi geliyor!

Hazırlıkları bir süredir devam eden ekonomi paketinde konuta ilişkin düzenlemeler de bulunuyor. Kulislerde başta konutta vergi indirimlerinin de bulunacağı bir paketin gündeme geleceği konuşuluyor..



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın erken seçim tarihi açıklamasının ardından piyasalar erken seçime odaklandı. Ekonomi paketi bir süredir gündemdeydi ve gözler lokomotif sektörleri rahatlatacak mini pakete çevrildi. Pekette "konut vergi indirimleri" olacak.

Gayrimenkul sektörü temsilcileri bir süredir satışları ateşleyecek yeni teşvikler bekliyordu. Pakette piyasayı rahatlatacak önemli düzenlemeler bulunuyor. Alınacak önlemlerde öncelik ise, lokomotif sektörlerde olacak. Düzenlemelerin başında konut sektörü bulunuyor.

Hürriyet'ten Hacer Boyacıoğlu'nun haberine göre, Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Feyzullah Yetgin'in geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, konutta tek KDV oranı uygulanması, tapu harcı indirimi, konut kredi faizlerinin gelir vergisi matrahından indirilmesi ve yabancıya vatandaşlık için 1 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı şartının 300 bin dolara çekilmesi gibi talepler istediklerini belirtmişti. 


Geri Dön