25 / 04 / 2024

Ev sahibine vergi indirimi!

Ev sahibine vergi indirimi!

Yeni Gelir Vergisi Kanunu ile ev sahibine vergi indirimi geliyor. Kanuna göre ev sahipleri çatı, asansör, iç ve dış tadilatın yanı sıra, ödediği harçları da vergiden düşme imkanı bulacak...




Ev sahibine vergi indirimi!


Kira geliri elde eden ev sahiplerinin her yıl elde ettikleri kira geliri için devlete belli bir oranda vergi ödemeleri gerekiyor. Bu sene açıklanan kira gelirleri vergisi için istisna sınırı 3.200 TL olarak belirlendi. 3.200 TL ve altı kira gelirine sahip kişilerin beyanda bulunmalarına gerek kalmıyor. Aynı zamanda ev sahibi gelir vergisinden muaf tutuluyor. Ancak 3.200 TL'den fazla kira geliri elde edenlerin bu durumu vergi dairesine beyanname ile bildirmeleri gerekiyor.


Yeni Gelir Vergisi Kanunu ile ev sahibine vergi indirimi geliyor. Yeni gelir vergisi kanunu ile kira vergisi ödemek zorunda olanlar, çatı, asansör, iç ve dış tadilatın yanı sıra, ödediği harçları da vergiden düşme imkanı bulacak.


1 Ocak 2014'ten itibaren yürürlüğe girmesi beklenen yeni Gelir Vergisi Kanunu'nun tasarısına göre, ev sahipleri, evleri için yaptıkları masrafları göstererek bunu vergiden düşebiliyor. Hazırlanan taslağa göre, taşınmaz için ödenen aydınlatma, ısınma, asansör sistemleri, su giderleri masraf olarak gösterilebiliyor. Aynı şekilde ev sahibi tarafından yapılan idari giderler, gayrimenkulün sigorta giderleri, belediye ve vergi dairesine ödenen vergi ve harçlar, gayrimenkule ait dış cephe, asansör, site içi masraf, dairede yapılan onarım ve tadilat giderleri de masraf gösterilerek vergiden düşülebiliyor. Kanunla, ev sahibi başka bir eve kira ödüyorsa, bu bedelin de vergiden indirilmesini isteyebiliyor. 



Ev sahibi gelir vergisi!
Ev sahibi lehine kira kontratı!
Ev sahibinin evi satması!
Yalıtım yaptırana vergi indirimi geliyor!
Kira kontratı nasıl yapılır?






Geri Dön