28 / 03 / 2024

Konutta Anadolu şehirleri rüzgarı!

Konutta Anadolu şehirleri rüzgarı!

Anadolu şehirleri bu yılın ilk çeyreğinde de konut sektörüne damgasını vuruyor. Satılık evlerde Malatya ve Kırşehir rakamları zorlarken, kiralık konutlarda Bilecik ve Gaziantep dikkat çekiyor.



Geçtiğimiz yıl konut sektörünü sırtlayan Anadolu şehirleri bu yıl da istikrarlı yükselişine devam ediyor. Verilere göre; bazı Anadolu şehirlerinde satılık fiyat konut endekslerinde ciddi artışlar var. Karar Gazetesi'nden Denizhan Erkoç'un haberine göre; satılık emlak sektöründe son bir yılda özellikle Kırşehir (yüzde 28) ve Malatya (yüzde 20) yükselirkenü yüzde 13’le Antalya ve Elazığ’da da benzer durum bulunuyor. Son üç ayda ise Kahramanmaraş yüzde 6, Mardin yüzde 5’lik kazancıyla oldukça iyi bir performans sunuyor.

Satılık konutlarda yatırımcısına kazanç sunan Anadolu şehirleri kiralık fiyat endeksi ile sevindiriyor. Yıl içinde kiralık konut fiyatlarındaki artış özellikle Bilecik’te yüzde 45’leri buluyor. Bilecik’i yüzde 31 ile Gaziantep ve yüzde 28’le Nevşehir’in takip ettiği gözlemleniyor. Son üç ayda kiralık konut fiyatlarının en çok arttığı diğer iller ise Mardin, Yozgat ve Kastamonu oldu.

İstanbul’da satılık konut piyasası dönem dönem stabil bir görünüm çizse de son gelen raporlar düşüş eğiliminin olduğu gösteriyor. Dev kentte satılık konut sektöründeki bir yıllık süreçte en fazla yükseliş yüzde 43’le Beyoğlu’nda. Beyoğlu’nu sırasıyla yüzde 25 ile Gaziosmanpaşa, yüzde 23’le Adalar ve yüzde 22 ile Bağcılar izliyor. İstanbul’da kiralık konut fiyat endeksinde ise en fazla kazancı yüzde 38’lik artış ile Çatalca oluyor.

5 BÜYÜK KENTTE ZİRVE ANTALYA’NIN

Türkiye’nin kalbinin attığı 5 büyük ilde konut fiyatları Anadolu’nun gerisinde kaldı. Büyükşehirler içinde satılık konut fiyatlarının en fazla arttığı il yüzde 13 ile Antalya oldu. Antalya’yı yüzde 5 ile Ankara, yüzde 3 ile İzmir, yüzde 1’le Bursa takip etti. İstanbul ise listede kendisine ancak son sıraya yerleşti.

Anadolu'da gayrimenkul fiyatları artacak!


Geri Dön