19 / 03 / 2024

Konutta dev kampanya haftaya başlıyor!

Konutta dev kampanya haftaya başlıyor!

Gayrimenkul sektöründe yeni kampanya dönemi 27 Ağustos'ta başlayacak. Kampanya kapsamında konut kredi faiz oranları 120 ay vadede yüzde 0,98'e inecek.



27 Ağustos tarihinde başlayacak konut kampanyası gayrimenkul sektörü temsilcilerinin talepleri üzerine gündeme geldi. İnşaat patronları taleplerini Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a iletti. 

Konutta dev kampanya için her firmanın stokunda bulunan konutların bir bölümü varlık havuzunda toplanacak. Emlak Bank üzerinden gayrimenkul fonu kurularak firmalara nakit akışı yapılacak.

Konuyla ilgilenen iki bakanlık KONUTDER, GYODER ve İNDER başkanlarından projelerdeki stok rakamlarını ve bunların parasal değerini talep etti.

Raporların bakanlıklara ulaşmasından sonra bakanlıkların bu çalışmayla gayrimenkul sektörüne nakit akışı sağlamayı amaçladıkları öğrenildi. Kampanya çalışmalarının 17 yıl sonra aktif hale getirilen Emlak Bankası üzerinden yürütülmesi planlanıyor. 

En az 1 ay sürmesi tahmin edilen kampanyada peşinat oranı da yüzde 10'a düşürülecek. Konut kredi faiz oranları 120 ay vadede yüzde 0,98'e inecek.

Kamu spotu hazırlanan kampanyada KİPTAŞ ve Emlak Konut GYO projeleri başta olmak üzere, GYODER, KONUTDER ve İNDER üyelerinin projeleri bulunacak. 


Konutta dev kampanya 27 Ağustos'ta başlıyor!


Konutta yeni kampanya için iki bakanlık düğmeye bastı!

   

Ezgi Delibeyoğlu/Emlakkulisi.com


Geri Dön