25 / 04 / 2024

Konutta dev kampanya için geri sayım!

Konutta dev kampanya için geri sayım!

Konutta yeni kampanya için geri sayım başladı. Faiz oranını yüzde 1’in altına düşürecek olan kampanya 27 Ağustos'ta başlatılacak. 



Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı konut sektöründeki stok sorunu çözmek için yeni bir kampanya başlatıyor. Yüksek faiz sorununu çözmek adına Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı düğmeye bastı.

Her iki bakanlık, KONUTDER, GYODER ve İNDER üyesi firmalardan ellerindeki stoklar, bütün bitmiş konut, ofis dükkan stokları ve bunların değersel karşıklıları, devam eden projelerin durumu, bu projelerdeki konut, ofis dükkan durumu, bu projelerin ne kadarının tamamlanmış olduğu gibi bilgileri proje ismi, il, ilçe, adet ve toplam miktar bilgilerini istedi. 

Her üç çatı örgüt de üyen firmalara bu talebi dün iletti ve bugün itibarıyla talep edilen bu bilgiler Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na iletti.

Kampanya kapsamında  her firmanın stoklarından bir bölümünün yer aldığı bir varlık havuzu oluşturulacağı söyleniyor. Oluşturulacak varlık havuzunun Emlak Bankası çatısı altında olabileceği ve gayrimenkullerin satışına dayalı birtakım yurtdışı ve yurtiçi tahvil ya da menkul enstrümanları ile satılarak, sektör firmalarının stoklarının eritilmesi ve nakit akışı kolaylığının sağlanmasının hedeflendiği de belirtiliyor. 

Gayrımenkul sektörü temsilcileri 27 Ağustos'ta yeni bir kampanya başlatıyor. En az bir ay sürmesi planlanan kampanyada peşinat oranı yüzde 10'a çekilecek.  Konut kredi faiz oranları 120 ay vadede yüzde 0,98'e inecek.

Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön