28 / 03 / 2024

Konutta kalanlara ait kimlik bildirme belgesi!

Konutta kalanlara ait kimlik bildirme belgesi!

14944 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Kimlik Bildirme Kanununun Uygulanması İle İlgili Yönetmelik hükümlerine göre, konutta kalanların kimliklerini bildirmeleri gerekiyor. İşte konutta kalanlara ait kimlik bildirme belgesi örneği...



Konutta kalanlara ait kimlik bildirme belgesi!

13 Temmuz 1074 tarihinde 14944 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Kimlik Bildirme Kanununun Uygulanması İle İlgili Yönetmelik'te kimlik bildirmek ile yükümlü olan kimseler açıklanıyor. Yönetmelik hükümlerine göre, konutta oturanların da kimliklerini yönetime bildirmeleri gerekiyor.


Kimlik Bildirme Kanununun Uygulanması İle İlgili Yönetmelikte yer alan maddeler ile konutta kalanlara ait kimlik bildirme belgesi form-5 aşağıda yer alıyor.


Kimlik Bildirme Kanununun Uygulanması İle İlgili Yönetmelik:

B - Oturanlar:

Yükümlü

Madde 13 - (Değişik: 31/03/2001 - 24359 s. R.G./Yön.) Yerleşmek amacı ile şehir, kasaba ve köy 

sınırları içindeki konutlarda oturmakta olan ailelerin reisleri kendileri ile birlikte sürekli olarak oturan kişilerin tamamının toplu olarak, aralarında aile bağı olmaksızın kalan kişiler ile tek başlarına yaşayanlar, kendilerinin kimliklerini form 5'deki Konutta Kalanlara Ait Kimlik Bildirme Belgesine yazarlar, iki nüsha ve 18 yaşını bitirmiş olanlar için fotoğraflı olarak düzenleyecekleri bu belgeleri mahalle veya köy muhtarlarına onaylatarak üç gün içinde en yakın yetkili genel kolluk örgütüne verirler.


Yabancılar için 5683 sayılı Kanunun 14 üncü maddesi hükmü saklıdır.

Örnek verilmesi

Madde 14 - Kat mülkiyetine tabi taşınmaz mallarda oturmakta olan aile reisleri veya kişiler, düzenleyecekleri çalışanlara ait kimlik bildirme ve konutta kalanlara ait kimlik bildirme belgelerinin birer örneğini sorumlu yöneticiye verirler.


Misafirler - Yükümlü

Madde 15 - (Değişik madde: 25/01/1998 - 23241 s. R.G./Yön.)

Şehir, kasaba ve köy sınırları içindeki konutlara misafir olarak gelen ve 30 günden fazla bir süre için kalacak kişilerin kimlikleri, bu konutlarda oturmakta olan ailelerin reisleri veya aralarında aile bağı olmaksızın kalan veya yalnız yaşayan kişiler tarafından form 6'daki Misafirlere Ait Kimlik Bildirme Belgesine yazılır ve iki nüsha olarak düzenlenen bu belgeler üç gün içinde en yakın yetkili genel kolluk örgütüne verilir.


Göçenler - Yükümlü

Madde 16 - (Değişik madde: 25/01/1998 - 23241 s. R.G./Yön.)

Şehir, kasaba ve köy sınırları içindeki konutlarda otururken mevsimlik olarak yaylak ve kışlak gibi yerlere göçen veya yaylak ve kışlaklar arasında yer değiştiren aile veya kişilerin kimlikleri, aile reisleri ve kişiler tarafından form 6'daki Konutta Kalanlara Ait Kimlik Bildirme Belgesine yazılır ve iki nüsha olarak düzenlenecek bu belgeler üç gün içinde en yakın yetkili genel kolluk örgütüne verilir.


Konutta kalanlara ait kimlik bildirme belgesi form 5:

Daire Bilgileri

Blok No

Daire No

Mal Sahibinin Adı

Mal Sahibinin TC Kimlik Numarası

Kiracının Adı

Kiracının TC Kimlik Numarası


Kişisel Bilgiler

Adınız Soyadınız

Mesleğiniz

Doğum Yeriniz

Doğum Tarihiniz

Baba Adınız

Anne Adınız

Uyruğunuz

Tapu Alış Tarihiniz

Kan Grubunuz

Tahsiliniz

Nüfusa Kayıtlı Olduğunuz Yer


Cinsiyetiniz 

Bay

Bayan


Daire Üzerinde İpotek/Haciz Var mı?

Evet

Hayır


Türkiye'de Yaşadığınız Yer

Ev Adresi

Ev Telefonu

İş Adresi

İş Telefonu

E-posta Adresi

Cep Telefonu



Kat maliki bilgi formu!
Apartman yönetimine kimlik bildirimi!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön