20 / 04 / 2024

Konutta KDV indirimi kapıda! İşte düzenlemenin ayrıntıları

Konutta KDV indirimi kapıda! İşte düzenlemenin ayrıntıları

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından gıda ürünlerinden sonra konut için de KDV'nin sadeleştirilmesiyle ilgili çalışmada sona gelindi. Hem sektörün rahatlamasına imkan sunacak hem tüketiciyi mutlu edecek yeni model Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak.



EV SATIŞINDA ÖN PLANA ÇIKAN GÖRÜŞ

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, gıda sektöründe KDV'nin sadeleştirilmesiyle ilgili ilk adımı attıklarına ve çalışmaların Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunuldukmasının ardından adım adım uygulamaya alınacağına dikkat çekti. Vatandaşların ve sektörün gözü konutta gelmesi beklenen KDV indirimine döndü. Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından odalar ve sektör temsilcileriyle gerçekleştirilen çalışmalar çerçevesinde ikili KDV sistemiyle ilgili kapsamlı bir çalışmaya imza attı.

Konutta KDV indirimi kapıda! İşte düzenlemenin ayrıntıları

Sektörden isimler konutta 1-2 metreyi aşması halinde yüzde 18 KDV ödenmesinin usulsüz uygulamalara da neden olduğuna vurgu yaptı. Bu kapsamda, projede, satışta, tapuda konutun net metrekaresinin kullanımının teşvik edilmesine imkan tanıyacak vergi uygulaması görüşü dikkat çekti. 

Hayata geçirilecek yeni model ile birlikte tüketici 151 metrekarelik ev satın alındığında fahiş bir yükselişle karşılaşmayacak. 


Geri Dön