25 / 04 / 2024

Konutta şimdi al zamanı!

Konutta şimdi al zamanı!

Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, gayrimenkul sektörünü ve konut fiyatlarını değerlendirdi. Konut almak için en uygun zaman olduğunu kaydeden Polat, ''Krizlerden çıkışta konut her zaman kazandırır. Yatırımcılar bu treni kaçırmasınlar” diye konuştu.



Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, gayrimenkul sektörünü ve konut fiyatlarını değerlendirdi.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, iş hayatı boyunca 4 büyük krizle karşılaştıklarını söyleyen Polat, “Hayatım inşaatlarda geçti. Bugün İstanbul’da konut fiyatları artık gidebileceği en dibe gitmiştir, tamamen maliyettir. Bundan daha ucuza indiğinde o şirket battı demektir. Bir ay sonrasını değil de 2-3 sene sonrasını düşünüyorsanız kesinlikle yatırım tavsiyem konuttur. Şimdi ‘al’ zamanıdır. Yatırımcılar bu treni kaçırmasınlar” dedi.

Krizlerden çıkışta konut kazandırır

Krizlerden çıkışta her zaman konutun kazandırdığını vurgulayan Polat, 4 büyük krizin sonunda bu sonuca vardıklarını belirtti. Polat, “2001 krizi esnasında Polat Tower’ın inşaatını yapıyorduk. 400 bin dolarlık daireleri maliyetine satalım dedik ve 200 bin dolardan sattık. Alanlar, kriz bittiğinde 400 bin dolara sattılar. Krizlerden çıkışta konut her zaman kazandırır. Yatırımcılar bu treni kaçırmasınlar” ifadelerini kullandı.

Bin 500 aile taşındı

Teslimlere başladıkları ‘Piyalepaşa İstanbul’ projesinin Türkiye’nin özel sektör tarafından inşa edilen en büyük kentsel dönüşüm projesi olduğunu vurgulayan Polat, şu açıklamalarda bulundu: “Proje kapsamında 250’den fazla binayı yıktık. 1.500’e yakın aileyi farklı yerlere taşıdık. Süreci ilk günden beri müzakere yoluyla yürüttük ancak içinde kötü niyetli olanlar da vardı. Kentsel dönüşümde kötü niyetli yatırımcı ve kötü niyetli hak sahibine karşı sert tedbirler alınmalı. Çünkü diğer türlü hak sahipleri mağdur oluyor. Burası kolay bir yer değildi. Ciddi bir açgözlülük var, kentsel dönüşüm gecikiyor.”


Geri Dön