26 / 04 / 2024

Konutta son trend meyve bahçeleri!

Konutta son trend meyve bahçeleri!

Şehir hayatında dikey yapılaşma nedeniyle bahçe ve doğaya özlem duyan ailelerin bahçe ihtiyacını göz önünde bulunduran inşaat yatırımcıları, projelerinde meyve bahçelerine yer verme başladı. İşte meyveyi dalında yeme ayrıcalığını yaşatan o projeler…



Hemen hepimizin hayalinde bahçeli bir evde yaşamak vardır. Kim istemez ki kendi bahçesinde kendi eliyle yetiştirdiği meyve ve sebzeleri dalından koparım yemeyi. Konut yatırımcıları bu hayalinizi gerçekleştiriyor. Üstelik bu ayrıcalığı şehirden kilometrelerce uzakta değil tam da şehrin merkezinde yaşatıyor. Projelerinin yüzde 85’ine yakınını yeşil alana ayıran firmalar, bu alanda, erikten, elmaya, üzümden, portakala kadar birçok meyve ağacına yer veriyor. İnsanların doğaya olan özlemine son veren bu projeler, sizlere topraktan kopmadan, doğa kadar doğal bir yaşam sunuyor. 


 Konutta son trend meyve bahçeleri!


17 çeşit meyve ağacı 

Şehrin merkezinde, Halkalı’nın orta yerinde 3 bin civarında bodur bitki ve 17 çeşit meyvenin dört mevsim çiçek açacağı onlarca meyve ağacınını yer aldığı Elitistpark, konut sakinlerinin hayatına renk katıyor. Elitistpark sakinleri, cevizden nara, elmadan eriğe, kirazdan limona kadar çeşit çeşit meyvenin bulunduğu meyve bahçelerinde her mevsimin kendi tadına varıyor. Çocuklar hangi meyve nasıl çiçek açar yaşayarak öğrenirken taze meyveleri dallarından kendi elleriyle toplamanın ve şehrin ortasında doğa ile iç içe olmanın ayrıcalığını yaşıyor. 6 bin metrekare alan üzerinde yükselen projenin 4 bin 100 metrekaresini yeşil alan oluşturuyor. Projede konut fiyatları ise 162 bin 500 TL ile 399 bin TL arasında değişiyor. 


 Konutta son trend meyve bahçeleri!


Kendinizi Ege’de bir zeytin kasabasında hissedeceksiniz

Arıkan Yapı tarafından hayata geçirilen Park Village, Büyükçekmece’de 51 bin 368 metrekare alan üzerinde yükseliyor. Yüzlerce zeytin ağacı ile harmanlanmış Park Village’ta üretilen zeytinlerin bir kısmı sıktırılıp zeytinyağı yapılıyor bir kısmı da toplanıp sofralık zeytin yapılıyor. Yaklaşık bin 200 adet zeytin ağacının yer alacağı projede, kapıdan içeri adım atar atmaz kendinizi Ege’de hissettirecek. Her yıl düzenlenen şenlikle hasatı konut sakinlerinin birlikte yapacağı Park Village’ta evler Ege'de zeytinin en iyi yetiştiği yörelerin tarihsel isimlerinden alıyor. Aralık 2013’te teslim edilmesi planlanan projede toplam 144 konut yer alıyor. Villaların alanlarının 250 metrekare ile 350 metrekare arasında değiştiği Park Village’te fiyatlar 625 bin dolardan başlıyor 725 bin dolara kadar yükseliyor. 


 Konutta son trend meyve bahçeleri!


Elmayı dalından yiyeceksiniz

Sur Yapı tarafından Sancaktepe’de hayata geçirilen Adapark, çocukların meyveyi dalından yiyebileceği bir konseptte tasarlanıyor. Başta elma ağaçları olmak üzere çok sayıda mevye bahçesinden oluşan projede, renk renk meyve ağaçları ve Japon bahçeleri yer alıyor. Toplam 826 konuttan oluşan Adapark’ta su kanalları ve iskeleler konut sakinlerini günlük hayatta alıştıkları görüntünün dışına taşıyor ve güzelliklerle dolu bir yaşamın tadını çıkarmaya davet ediyor. Mayıs 2013’te tamamlanması planlanan projede, 2+1 daireler 461 bin TL’den,

3+1 daireler ise 500 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. 


 Konutta son trend meyve bahçeleri!


Meyve bahçelerinin yanı sıra havyan çiftliği de var

Saros İnşaat tarafından Kumburgaz’da hayata geçirilen Dağal Yaşam Köyü, doğa kadar doğal bir yaşam sunuyor. 78 dubleks villadan oluşan projede, meyve bahçesinin yanı sıra hayvanat bahçesi, botanik bahçe, 10 adet gölet, havuz, Türk hamamı, sauna, buhar odası, 14 bin metrekare yeşil alan, 2 market ve 1 hayvan çiftliği yer alıyor. Hafif çelik yapı sistemi ile üretilen bu modern köyde, çocuğunuzun rahatça koşup oynayabileceği, isterse balık tutma zevkini tadabileceği ya da kendi hobi bahçesinde tabiatı öğreneceği, yemyeşil çimlerin üzerinde özgürce dolaşacağı, hayvanları yakından tanıyıp seveceği huzurlu ve doğal bir yaşam sunuluyor. 2+1 dublekslerden oluşan Doğal Yaşam Köyü’nde fiyatlar 215 bin TL’den başlıyor. 


 Konutta son trend meyve bahçeleri!


Erik, incir, armut ve elma ağaçları var

Ofton İnşaat tarafından Kandilli’de hayata geçirilen Elysium Serene Kandilli projesi’nde erik, incir, armut ve elma gibi birçok meyve ağacı yer alıyor. Arsanın içinde yer alan ve inşaat sürecinde hiç dokunulmayan bu meyvelerden konut sakinleri de faydalanabiliyor. İstanbul’un bu eşsiz boğaz mahallesinin doğal yeşil atmosferine en üst seviyede özen gösterilerek inşa edilen Elysium Serene Kandilli, 25 bin 500 metrekarelik bir alanda yüzde 85’i yeşile ayrılan bir plato üzerinde yer alıyor. Toplam 136 adet konuttan oluşan proje, 4 katlı 17 blok halinde yükseliyor. Aralık 2013’te teslim edilmesi planlanan projede, fiyatlar ise 741 bin 600 TL’den başlıyor. Kandilli Rasathanesi’nin karşısında konumlanan projede, açık - kapalı yüzme havuzu, buhar odası, sauna, tenis kortu, basketbol sahası, yoga salonu, mini market, otopark, güzellik salonu ve cafe gibi sosyal yaşam alanları bulunuyor. 


 Konutta son trend meyve bahçeleri!


Organik Ege Pazarı

Eviya Gayrimenkul tarafından Sancaktepe’de 40 bin 500 metrekare alan üzerinde yükselen Ege Boyu’nda, lavanta, kekik, mor salkım, incir, sakız ağacı gibi Ege’ye özgü ve bununla birlikte İstanbul’da da yaşayabilecek bitki türleri yer alıyor. Taze ürünlerin yer alacağı dönemsel Organik Ege Pazarı’nın yer alacağı projede, kent yaşamının karmaşasından uzak, Ege yaşamının huzurunun yanı sıra modern mahalle hayatını da sunuyor. Haziran 2014’de tamamlanması planlanan Ege Boyu’nda 644 konut yer alıyor. Stüdyo, 1+1, 2+1,3+1 ve 4+1 konut seçeneklerinin sunulduğu projede, fiyatlar 150 bin 696 TL’den başlıyor. Ege Boyu; TEM’e 1 kilometre, Sabiha Gökçen Havalimanı’na ve finans merkezi Ataşehir’e 15’er dakika mesafede yükseliyor. 


 Konutta son trend meyve bahçeleri!


Farklı konseptte bahçeler

Kavi Yapı tarafından Güneşli’de hayata geçirilen Home Aves’in yüzde 80’ini yeşil alan oluşturuyor. Garden Aves - kuş bahçesi, Garden Organic – hobi bahçesi, Garden Fruit – meyve bahçesi gibi farklı konseptlerde bahçelerin yer aldığı projede, İstanbul ikliminde yetişsen elma, dut, armut ve kiraz gibi meyveleri dalından koparak yeme ayrıcalığı yaşatılıyor.  Türkiye’nin kuş temalı ilk projesi olma özelliği taşıyan proje, kuş seslerinin şenlendirdiği huzur dolu bir yaşama davet ediyor. Home Aves, 6 bin 500 metrekare alan üzerinde 2 blokta 191 konuttan meydana geliyor. 1+0, 1+1, 2+1 ve 3+1 konut seçeneklerinin yer aldığı projede, fiyatlar 117 bin 897 TL’den başlıyor. Merkeiz lokasyonu ile dikkat çeken Home Aves, Atatürk Havalimanı’na 5 km, E-5 Karayoluna 4 kilometre, 212 AVM’ye 1.2 kilometre ve Bankalar Caddesi olarak bilinen Gülbahar Caddesi'ne ise yürüme mesafesinde yer alıyor.


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön