26 / 04 / 2024

Konutta yeni hedef 2 bin TL taksitli konutlar!

Konutta yeni hedef 2 bin TL taksitli konutlar!

İNDER'in Yaşanası Pilot Şehirler Projesi'nin hedefi aylık 2 bin TL taksitli konutlar. 



İSTANBUL İnşaatçılar Derneği (İNDER), hem depreme karşı güvenli yaşam alanları oluşturmak, hem de konut sahibi olmakta zorlanan orta ve alt gelir grubuna uygun fiyatlı konut sağlamak konusundaki çözüm önerilerini ‘Yaşanası Pilot Şehirler Projesi’ başlığı altında topladı.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre İNDER, 2018', "Depreme Karşı Seferberlik ve Yaşanası Pilot şehirler Yılı" olarak ilan etti. 

Konutta yeni hedef 2 bin TL taksitli konutlar!

İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, Yaşanası Pilot Şehirler Projesi ile ilgili bilgileri paylaştı. Durbakayım, bu projenin ana fikrini, “Türkiye’de konuta ihtiyacı olan kesimin yüzde 85’ini oluşturan orta ve alt gelir seviyesine sahip kesim için, ayda 2 bin lira taksitle alınabilecek konutların yer alacağı modern yaşam alanları” olarak açıkladı.

Durbakayım, bu yaşam alanlarının ailelerin beslenme, sağlık, ulaşım, eğitim, sosyal harcama gibi gereksinmelerini de makul bedeller ile elde etmelerini sağlayacak kentler olması gerektiğini ifade etti. Durbakayım, pilot şehirlerdeki konutların metrekare fiyatının ise maksimum 3 bin lira olması gerektiğini belirtti.


Geri Dön