19 / 04 / 2024

Konutta yeni model geliştiriliyor!

Konutta yeni model geliştiriliyor!

Gayrimenkule yeni dönem başlayacak. Şirketler tamamlanan konut projelerinde satılamayan evlerin sahibini bulması için yeni bir model geliştiriyor....



Gayrimenkul şirketleri tamamlanan konut projelerinde satılamayan evlerin sahibini bulması için yeni bir model geliştiriyor. Yeni modelde slıcıya 'gel 1 yıl kiracı ol, evi test et, istersen al' diyorlar. Ayrıca tüketicinin 1 yıl boyunca ödediği bedel ev fiyatından düşülüyor. Eğer 1 yıl sonunda alım yapmazsa bir yaptırımı olmadan kiracılığı sürüyor, ya da taşınıyor. Bu sistem hem konut pazarını canlandıracak, hem de alıcıya iki önemli avantaj sunacak. Avantajlardan birincisi, alıcı sürekli yaşayacağı bölgeyi deneyimleyip uyum sağlayıp sağlayamayacağını görüyor. Diğer avantaj ise ekonomik durumu o an için müsait değilse zaman kazanıyor.

 

Kirala sonra al

Gayrimenkulde değişen trendleri değerlendiren Servotel’in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ayla Heyfegil, konut alcısının satın alacağı gayrimenkulü ve ortamı deneyimlemek istediklerini belirtti. Hürriyet Gazetesi'nden Gülistan Alagöz'ün haberine göre, Heyfegil, "Konutta ‘önce kirala, sonra al’ kampanyaları önümüzdeki dönem artacak. Biz Zekeriyaköy ve Bahçeşehir’de denedik ve çok iyi dönüş aldık. Zaman içinde elinde büyük envanteri olan firmalar buna dönecek" dedi. 


Geri Dön